Mat fra Marche

29-årige chef Sandro Frulla på Hotell Duchi della Rovere i badebyen Senigallia på Italias Adriaterhavskyst serverer mat av ypperste kvalitet. Her deler han to av oppskriftene sine med deg.
Redaksjonen
21 Januar 1999 - 15:55

Sandro Frulla reiser verden rundt for å lære mer, særlig ved å arbeide hos andre restaurantbedrifter. Blant annet hos berømte Stefano Cavallini ved Halkin Hotel i London. Dessuten trener Sandro mye sammen med byens øvrige ambisiøse kokker. Og det er særlig fisk det går i. Beliggenheten ved Adriaterhavet betyr ubegrenset tilgang på det ypperste av hva havet kan by på. Byen teller mange fiskerestauranter, og Duchi della Rovere har alltid flere fiskeretter på menyen.
 
Sandro elsker det enkle italienske kjøkken, en blanding av det lokale og fra andre regioner, som innebærer de beste ingrediensene til en hver tid. Typisk for Marche er den berømte Formaggio di Fossa, en hard ost av sauemelk som legges ned i hull i bakken for modning. Samt Prosciutto di Carpegna som er noe saltere og hardere enn Parmas. Og ikke å for glemme fisk i lange baner. I innlandet er det hovedsakelig kjøtt som preger kosten.
 

 
Breiflabb- og lakseterrin
2 porsjoner
200 g breiflabb
200 g laks
finhakket hvitløk
pepper
salt
persille
20 g extra virgin olivenolje
20 g sitronsaft
 
Rens halepartiet av breiflabben og ta bort ryggfinnen. Legg laksefileten oppå og krydre med hvitløk, pepper, salt og persille. Bind filetene sammen med hyssing og legg inn i en vakuumpose. Stek i dampovn ved 68 grader i 20 minutter. Avkjøl. Skjær fisken i runde skiver som fordeles på tallerkener. Dynk med olivenolje og sitronsaft som er pisket sammen.
 

 
Havabbor med appelsin
2 porsjoner
300 g havabbor
100 g appelsin
salt
pepper
10 cl hvitvin
finhakket hvitløk
 
Rens og fileter fisken. Press appelsinen. Fres hvitløk i olivenolje og legg filetene over. La dem bli pent brune. Tilsett hvitvin og appelsinsaft. Og server straks med dampede grønnsaker.
 
Tekst: Aase E. Jacobsen
Foto: Jan H. Amundsen
22.02.99

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her