Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 07. november i Oslo

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner

Mat og vin forenes når kokkene på Betong disker opp med flere retter perfekt kombinert med vinene fra Korrell den 7. november.
02 Oktober 2023 - 09:29

Plassert midt i hjertet av byen ligger restauranten Betong. Restauranten har høstet rosende anmeldelser for sin mat og atmosfære. I den minimalistiske restauranten er det god plass til latter, matglede og du kommer som du er. De serverer mat med sesongens ferskeste råvarer og imponerer stadig med kreativitet og presentasjon. Deleier og kjøkkensjef, Jonathan Hagen, har bred erfaring fra flere kjente restauranter og alle jobber du kan ha på et kjøkken. Jonathan verdsetter viktigheten av å bygge et dyktig team, og restauranten har derfor dedikerte ansatte som deler en lidenskap for mat, vin, musikk og ikke minst – gjestene sine. Betong er et levende bevis på at god mat kan forenes med en folkelig atmosfære.

Jonathan & co disker opp med matkunst 7. november Foto: Betong

Og at avstanden til naturskjønne Nahe-regionen i Tyskland blir kort på en kveld som denne.

For her finner du Korrell, en høyt respektert, familiedrevet vinprodusent med en stolt historie som strekker seg tilbake til 1800-tallet. Nahe er et lite vinområde, men det overrasker med et variert spekter av jordsmonn som gir Korrells viner sin karakteristiske smak. De fremhever en tydelig fruktighet, mineralitet og til og med subtile saltaktige nyanser. Det er verdt å merke seg at fra 2023 og fremover vil alle Korrell-vinene være sertifisert økologiske, et viktig skritt mot bærekraftig produksjon.

Historien til Korrell-vinene er et eksempel på lidenskap og dedikasjon, som har resultert i deres internasjonale anerkjennelse. Martin og Britta Korrell, som overtok driften i 2003, har videreført familiens stolte tradisjoner. Martins vinkarriere startet da han, som 19-åring, plutselig ble kastet inn i rollen som kjellermester på grunn av en familieulykke. Med stor suksess har han videreført familiegårdens arv. Korrells forpliktelse til kvalitet og kjærlighet for detaljer har gjort deres rieslinger til en favoritt blant vinelskere over hele verden, og deres viner får stadig høye poengsummer i internasjonale anmeldelser.

Exportsjef Sonja  Reinbold, en lidenskapelig vinkjenner, vil være vertskap for den eksklusive middagen. Hun vil lede gjestene gjennom en gastronomisk reise hvor fem nøye utvalgte viner vil bli harmonisk kombinert med utsøkte retter. Dette gir en smaksopplevelse som fremhever vinens unike egenskaper. Sonja vil også dele historiene bak vinene og gi innsikt i deres produksjon.

Exportsjef Sonja kommer til Oslo Foto: Korrell

Sjansen til å utforske viner i en intim og engasjerende setting er sjelden. For de som verdsetter kulinariske opplevelser, samt ønsker å lære mer om en av Tysklands mest prestisjefylte vinprodusenter, er 7. november en dato du ikke bør gå glipp av. Så, merk kalenderen og bestill billett til en ekstra minneverdig kveld med utmerket gastronomi og vin.

Korrell.png [53.85 KB]Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her