Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner
Winemakers Dinner 07. november i Oslo

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner

Mat og vin forenes når kokkene på Betong disker opp med flere retter perfekt kombinert med vinene fra Korrell den 7. november.
19 September 2023 - 09:29

Plassert midt i hjertet av byen ligger restauranten Betong. Restauranten har høstet rosende anmeldelser for sin mat og atmosfære. I den minimalistiske restauranten er det god plass til latter, matglede og du kommer som du er. De serverer mat med sesongens ferskeste råvarer og imponerer stadig med kreativitet og presentasjon. Deleier og kjøkkensjef, Jonathan Hagen, har bred erfaring fra flere kjente restauranter og alle jobber du kan ha på et kjøkken. Jonathan verdsetter viktigheten av å bygge et dyktig team, og restauranten har derfor dedikerte ansatte som deler en lidenskap for mat, vin, musikk og ikke minst – gjestene sine. Betong er et levende bevis på at god mat kan forenes med en folkelig atmosfære.

Jonathan & co disker opp med matkunst 7. november Foto: Betong

Og at avstanden til naturskjønne Nahe-regionen i Tyskland blir kort på en kveld som denne.

For her finner du Korrell, en høyt respektert, familiedrevet vinprodusent med en stolt historie som strekker seg tilbake til 1800-tallet. Nahe er et lite vinområde, men det overrasker med et variert spekter av jordsmonn som gir Korrells viner sin karakteristiske smak. De fremhever en tydelig fruktighet, mineralitet og til og med subtile saltaktige nyanser. Det er verdt å merke seg at fra 2023 og fremover vil alle Korrell-vinene være sertifisert økologiske, et viktig skritt mot bærekraftig produksjon.

Historien til Korrell-vinene er et eksempel på lidenskap og dedikasjon, som har resultert i deres internasjonale anerkjennelse. Martin og Britta Korrell, som overtok driften i 2003, har videreført familiens stolte tradisjoner. Martins vinkarriere startet da han, som 19-åring, plutselig ble kastet inn i rollen som kjellermester på grunn av en familieulykke. Med stor suksess har han videreført familiegårdens arv. Korrells forpliktelse til kvalitet og kjærlighet for detaljer har gjort deres rieslinger til en favoritt blant vinelskere over hele verden, og deres viner får stadig høye poengsummer i internasjonale anmeldelser.

Exportsjef Sonja  Reinbold, en lidenskapelig vinkjenner, vil være vertskap for den eksklusive middagen. Hun vil lede gjestene gjennom en gastronomisk reise hvor fem nøye utvalgte viner vil bli harmonisk kombinert med utsøkte retter. Dette gir en smaksopplevelse som fremhever vinens unike egenskaper. Sonja vil også dele historiene bak vinene og gi innsikt i deres produksjon.

Exportsjef Sonja kommer til Oslo Foto: Korrell

Sjansen til å utforske viner i en intim og engasjerende setting er sjelden. For de som verdsetter kulinariske opplevelser, samt ønsker å lære mer om en av Tysklands mest prestisjefylte vinprodusenter, er 7. november en dato du ikke bør gå glipp av. Så, merk kalenderen og bestill billett til en ekstra minneverdig kveld med utmerket gastronomi og vin.

Korrell.png [53.85 KB]Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Den italienske klassikeren sitronpai med marengs er helt genial
Ukens kake
Sitron- og marengspai

Den italienske klassikeren sitronpai med marengs er helt genial

Kombinasjonen av syrlig sitronkrem og søt, sprø og seig marengs er en sikker vinner. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Første servitør-kongepokal til Mathias Toresen

Han vant NM i Servitørfag 2023 foran Marius Tjelta og Birk Torp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen
Dagens rett

Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen

En lasagne breddfull med deilige grønnsaker, er dagens middagstips med suksessgaranti til deg. Den herlige smaken toppes med bruk av safran.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 20. november

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana

Sting komponerer ikke bare musikk, han skaper også vinmagi! Bli med på en uforglemmelig vinsmaking den 20. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden at ung barolo er så digg som denne
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden at ung barolo er så digg som denne

Den er et resultat av både årgang og produsentens unike grep over tid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her