Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 07. november i Oslo

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner

Mat og vin forenes når kokkene på Betong disker opp med flere retter perfekt kombinert med vinene fra Korrell den 7. november.
02 Oktober 2023 - 08:29

Plassert midt i hjertet av byen ligger restauranten Betong. Restauranten har høstet rosende anmeldelser for sin mat og atmosfære. I den minimalistiske restauranten er det god plass til latter, matglede og du kommer som du er. De serverer mat med sesongens ferskeste råvarer og imponerer stadig med kreativitet og presentasjon. Deleier og kjøkkensjef, Jonathan Hagen, har bred erfaring fra flere kjente restauranter og alle jobber du kan ha på et kjøkken. Jonathan verdsetter viktigheten av å bygge et dyktig team, og restauranten har derfor dedikerte ansatte som deler en lidenskap for mat, vin, musikk og ikke minst – gjestene sine. Betong er et levende bevis på at god mat kan forenes med en folkelig atmosfære.

Jonathan & co disker opp med matkunst 7. november Foto: Betong

Og at avstanden til naturskjønne Nahe-regionen i Tyskland blir kort på en kveld som denne.

For her finner du Korrell, en høyt respektert, familiedrevet vinprodusent med en stolt historie som strekker seg tilbake til 1800-tallet. Nahe er et lite vinområde, men det overrasker med et variert spekter av jordsmonn som gir Korrells viner sin karakteristiske smak. De fremhever en tydelig fruktighet, mineralitet og til og med subtile saltaktige nyanser. Det er verdt å merke seg at fra 2023 og fremover vil alle Korrell-vinene være sertifisert økologiske, et viktig skritt mot bærekraftig produksjon.

Historien til Korrell-vinene er et eksempel på lidenskap og dedikasjon, som har resultert i deres internasjonale anerkjennelse. Martin og Britta Korrell, som overtok driften i 2003, har videreført familiens stolte tradisjoner. Martins vinkarriere startet da han, som 19-åring, plutselig ble kastet inn i rollen som kjellermester på grunn av en familieulykke. Med stor suksess har han videreført familiegårdens arv. Korrells forpliktelse til kvalitet og kjærlighet for detaljer har gjort deres rieslinger til en favoritt blant vinelskere over hele verden, og deres viner får stadig høye poengsummer i internasjonale anmeldelser.

Exportsjef Sonja  Reinbold, en lidenskapelig vinkjenner, vil være vertskap for den eksklusive middagen. Hun vil lede gjestene gjennom en gastronomisk reise hvor fem nøye utvalgte viner vil bli harmonisk kombinert med utsøkte retter. Dette gir en smaksopplevelse som fremhever vinens unike egenskaper. Sonja vil også dele historiene bak vinene og gi innsikt i deres produksjon.

Exportsjef Sonja kommer til Oslo Foto: Korrell

Sjansen til å utforske viner i en intim og engasjerende setting er sjelden. For de som verdsetter kulinariske opplevelser, samt ønsker å lære mer om en av Tysklands mest prestisjefylte vinprodusenter, er 7. november en dato du ikke bør gå glipp av. Så, merk kalenderen og bestill billett til en ekstra minneverdig kveld med utmerket gastronomi og vin.

Korrell.png [53.85 KB]Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid
Dagens rett

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid

Det gjør ingenting om du beregner for mye lutefisk når restene kan bli noe så godt som denne ertesuppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her