Matkulturpris 2003 tildelt kokk Harald Osa

Mesterkokk Harald Osa er av en enstemmig jury kåret til vinner av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Prisen deles ut til en person som har utmerket seg spesielt ved å formidle verdien av et sunt og godt norsk kosthold, eller ved bevaring av våre mattrad
Redaksjonen
28 Mai 2003 - 13:18

Der mat, og gjerne norsk mat, står i fokus er som oftest Harald Osas navn med. Enten det er for å presentere norske mattradisjoner, som forfatter av kokebøker, eller for elegant å lede pressekonferanser på flere språk samtidig under internasjonale kokke-konkurranser.

Forbilde
Som mangeårig medlem av kokkelandslaget har Harald Osa vært forbilde for mange kokke-spirer. Videreutdanning av kokker har han bidratt til som leder for Gastronomisk Institutt i Stavanger. Om han holder kurs for kokker eller andre matinteresserte presenterer han alltid stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte.

Kokkekamp
For TV-titterne er nok Harald Osa mest kjent fra programmet "Kokkekamp" på NRK 1. Der har han over flere sesonger laget mat sammen med kjendiser og konkurrerende kokker på begrenset budsjett og tid.

Vi kan også glede oss over mange gode kokke-råd fra mesterkokken via hans etter hvert mange kokebøker. Flere av kokebøkene er samarbeidsprosjekter med andre matentusiaster, og ofte omhandler de våre norske mattradisjoner. For noen måneder siden kom siste tilskudd til bokhyllen; resultatet av Harald Osas opphold i Henriette Schønberg Erkens kjøkken. Boken inneholder et utvalg av de opprinnelige oppskriftene tilpasset et moderne kosthold og kjøkken.

Restaurantdrift
I dag er Harald Osa engasjert som daglig leder for Holmenkollen Restaurant i Oslo. Dette er ikke den første restauranten han har ledet, tidligere var han restaurantdirektør på Hotel Continental.

Kilde og foto: NewsOnline

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her