Drikke
Matkurs 19. mai - Bli en mester med kjøtt

Matkurs 19. mai - Bli en mester med kjøtt

La Norges beste kokker lære deg alle teknikkene som får kjøttet til å smelte på tunga både hos deg og dine venner.
23 April 2014 - 01:01

Apéritifs kokkekurs ved Kulinarisk Akademi er unike. Her er du selv med og lager maten fra bunnen under kyndig veiledning av kokker som kan sitt fag og som med glede lærer det bort.

Perfekt modnet og tilberedt kjøtt er himmelen for mange. Kokkene lærer deg alle triksene slik at dine kjøttretter blir som proffenes - hver eneste gang. Du får inngående forklaringer og demonstrasjoner av ulike kjøttsorter og hva du kan bruke dem til.            

Du lærer om de forskjellige delene kjøtt og bruken av disse. Og ikke minst riktig oppbevaring, tining, mørning, steking, langtidskoking og ideell kjernetemperatur for de forskjellige stykningsdelene.

Etter demonstrasjonen i auditoriet går du og de andre deltakerne inn på kjøkkenet. Her lærer kokkene ved Kulinarisk Akademi deg teknikker som:
• Braisering
• Koking
• Langtidsbaking
• Confitering («sylting») av kjøtt
• Tradisjonell steking med tilføring av smak (millard reaction)
• Temperaturkontroll med fokus på kjernetemperatur

Du skal også lage to gode sauser som passer perfekt til lyst og rødt kjøtt. Alle får anledning til å smake på det de lager underveis i kombinasjon med sausene. Etter endt kjøkkentjeneste får du servert et solid kjøttmåltid laget av kokkene selv. Temaet er moderne koketeknikk og mens alle spiser, oppsummerer de kveldens økt.

Dette får du oppleve: Deltakende matkurs med Norges beste kokker ved Kulinarisk Akademi.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Ja - lett servering underveis i kurset, og full kjøttmiddag med tilhørende drikke på slutten av kurset.
Kursavgiften dekker: Se detaljert oversikt nedenfor.

Dato og tid: Mandag 19. mai 2014, kl. 17.00 - ca. 22.00.
Sted: Kulinarisk Akademi, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461 Oslo.
Kollektivt: Buss 28 eller 55 til Vøyenbrua - 2 min gange.
Pris: kroner 1850,- pr. person.
Avbestillingsfrist: 05.05.14 kl. 23.59.

OBS: Kun 32 plasser.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no. Spørsmål? Send en mail.

Dette kurset gjennomføres også 20. mai 2014.

 

Kursavgiften dekker følgende:

• Foredrag og veiledning av kokker
• Råvarene under kurset
• Deltakende matkurs (ca. 5 timer)
• Middag etter kurset
• All drikke til måltidet under kurset
• Lån av forkle og utstyr under kurset
• Kurskompendium
• Kursbevis


Kulinarisk Akademi

Dette spennende matkurset blir ledet av Norges aller beste kokker ved Kulinarisk Akademi, som er et nasjonalt kompetansesenter for mat og drikke. Målet er å være et kunnskapssentrum, læremestere, inspirasjonskilde og det opplagte møtestedet for matelskere, hobbykokker og mennesker som ønsker å foredle sin kunnskap.

Alle matkursene finner du her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her