Drikke
Matkurs 19. mai - Bli en mester med kjøtt

Matkurs 19. mai - Bli en mester med kjøtt

La Norges beste kokker lære deg alle teknikkene som får kjøttet til å smelte på tunga både hos deg og dine venner.
23 April 2014 - 02:01

Apéritifs kokkekurs ved Kulinarisk Akademi er unike. Her er du selv med og lager maten fra bunnen under kyndig veiledning av kokker som kan sitt fag og som med glede lærer det bort.

Perfekt modnet og tilberedt kjøtt er himmelen for mange. Kokkene lærer deg alle triksene slik at dine kjøttretter blir som proffenes - hver eneste gang. Du får inngående forklaringer og demonstrasjoner av ulike kjøttsorter og hva du kan bruke dem til.            

Du lærer om de forskjellige delene kjøtt og bruken av disse. Og ikke minst riktig oppbevaring, tining, mørning, steking, langtidskoking og ideell kjernetemperatur for de forskjellige stykningsdelene.

Etter demonstrasjonen i auditoriet går du og de andre deltakerne inn på kjøkkenet. Her lærer kokkene ved Kulinarisk Akademi deg teknikker som:
• Braisering
• Koking
• Langtidsbaking
• Confitering («sylting») av kjøtt
• Tradisjonell steking med tilføring av smak (millard reaction)
• Temperaturkontroll med fokus på kjernetemperatur

Du skal også lage to gode sauser som passer perfekt til lyst og rødt kjøtt. Alle får anledning til å smake på det de lager underveis i kombinasjon med sausene. Etter endt kjøkkentjeneste får du servert et solid kjøttmåltid laget av kokkene selv. Temaet er moderne koketeknikk og mens alle spiser, oppsummerer de kveldens økt.

Dette får du oppleve: Deltakende matkurs med Norges beste kokker ved Kulinarisk Akademi.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Ja - lett servering underveis i kurset, og full kjøttmiddag med tilhørende drikke på slutten av kurset.
Kursavgiften dekker: Se detaljert oversikt nedenfor.

Dato og tid: Mandag 19. mai 2014, kl. 17.00 - ca. 22.00.
Sted: Kulinarisk Akademi, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461 Oslo.
Kollektivt: Buss 28 eller 55 til Vøyenbrua - 2 min gange.
Pris: kroner 1850,- pr. person.
Avbestillingsfrist: 05.05.14 kl. 23.59.

OBS: Kun 32 plasser.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no. Spørsmål? Send en mail.

Dette kurset gjennomføres også 20. mai 2014.

 

Kursavgiften dekker følgende:

• Foredrag og veiledning av kokker
• Råvarene under kurset
• Deltakende matkurs (ca. 5 timer)
• Middag etter kurset
• All drikke til måltidet under kurset
• Lån av forkle og utstyr under kurset
• Kurskompendium
• Kursbevis


Kulinarisk Akademi

Dette spennende matkurset blir ledet av Norges aller beste kokker ved Kulinarisk Akademi, som er et nasjonalt kompetansesenter for mat og drikke. Målet er å være et kunnskapssentrum, læremestere, inspirasjonskilde og det opplagte møtestedet for matelskere, hobbykokker og mennesker som ønsker å foredle sin kunnskap.

Alle matkursene finner du her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her