Drikke
Matkurs 28. mai - Slik lager du perfekte fiskeretter

Matkurs 28. mai - Slik lager du perfekte fiskeretter

Norges beste kokker lærer deg alle triksene slik at dine fiskeretter blir som proffenes - hver gang.
23 April 2014 - 15:20

Apéritifs Matkurs er unike. Her er du selv med og lager maten fra bunnen sammen med Norges beste kokker. Vi kan love deg at etter dette kurset er du en perfekt fiskekokk. Du lærer alt om de forskjellige metodene profesjonelle kokker bruker for å tilberede fisk.

Kokkene viser forskjellen på rund og flat fisk, hva du kan gjøre med de forskjellige stykningsdelene og hvilken kjernetemperaturer som gjelder for de ulike fiskeartene.

Du får førstehånds erfaring med forskjellige teknikker, behandling av råvarene, temperaturer som kreves for et optimalt resultat. Kokkene lærer deg også sprøsteking av fisk med og uten skinn, posjering, baking, confitering («sylting»), og ulike speketeknikker.

Du skal også være med å lage gode sauser som passer perfekt til fisk. Alle får anledning til å smake det som lages. Etter endt kjøkkentjeneste blir du servert et fiskemåltid laget av kokkene ved Kulinarisk Akademi og en orientering om moderne koketeknikk. Samtidig oppsummeres kveldens økt.

Etter dette kurset kan du trylle frem de lekreste fiskeretter og imponere alle i omgangskretsen.

Dette får du oppleve: Deltakende matkurs med Norges beste kokker ved Kulinarisk Akademi.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Ja - lett servering underveis i kurset, og full fiskemiddag med tilhørende drikke på slutten av kurset.
Kursavgiften dekker: Se detaljert oversikt nedenfor.

Dato og tid: Onsdag 28. mai 2014, kl. 17.00 - ca. 22.00.
Sted: Kulinarisk Akademi, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461 Oslo.
Kollektivt: Buss 28 eller 55 til Vøyenbrua - 2 min gange.
Pris: kroner 1850 pr. person.
Avbestillingsfrist: 18.05.14 kl. 23.59.

OBS: Kun 32 plasser.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no. Spørsmål? Send en mail.

Dette kurset gjennomføres også 27. mai 2014.

 

Kursavgiften dekker følgende:

• Deltakende matkurs (ca. 5 timer)
• Foredrag og veiledning av kokker
• Råvarene under kurset
• Middag etter kurset
• All drikke til måltidet under kurset
• Lån av forkle og utstyr under kurset
• Kurskompendium
• Kursbevis


Kulinarisk Akademi

Dette spennende matkurset blir ledet av Norges aller beste kokker ved Kulinarisk Akademi, som er et nasjonalt kompetansesenter for mat og drikke. Målet er å være et kunnskapssentrum, læremestere, inspirasjonskilde og det opplagte møtestedet for matelskere, hobbykokker og mennesker som ønsker å foredle sin kunnskap.

Alle matkursene finner du her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik burger kan ingen motstå
Dagens rett
Burger med glasert rødløk

En slik burger kan ingen motstå

Medisterdeig på tilbud blir til en saftig burger og når den toppes med rødløksmarmelade og sprø eplesalat blir den rett og slett uimotståelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her