Maurice Hennessy kommer - du er invitert

Som Apéritifs gjest kommer Maurice Hennessy til Norge, en av de siste gjenlevende av den berømte familien som skapte verdens største cognachus. Du inviteres til spennende foredrag og en unik smaking der den dyreste cognacen du skal stifte bekjentskap med
Redaksjonen
03 Februar 2001 - 17:22

Det er sjelden Maurice Hennessy holder smakinger og fordrag. Derfor er det en begivenhet at han nå kommer til Norge og Apéritif. Hennessy er en av de siste gjenlevende av den berømte familien som på attenhundretallet introduserte det å tappe cognac på flasker.

Hennessy sitter på verdens største beholdning av gamle cognacer og har litt å boltre seg i. De 42 lagerhallene rommer i alt 260.000 fat. De edleste befinner seg i paradiset i det innerste av the father''s cellar, Hennessys eldste bygning fra 1764. Dette skal du selvfølgelig høre mer om under smakingen. Maurice Hennessy snakker et perfekt engelsk så du får neppe problemer med å holde følge.

Her er den fantastiske cognacmenyen
Hennessy VS kr 385
Hennessy VSOP Privilége kr 483
Hennessy XO kr 990
Hennessy Paradis kr 2 123
Hennessy EXTRA kr 3 000

Du skal altså smake cognac til en samlet verdi av 6 981 kroner, selvfølgelig under forutsetning at du kjøper inn alt selv og at du får tak i Hennessy EXTRA som kun er tilgjengelig i utvalgte taxfreebutikker.

Heftig progresjon
Dette er en cognacmeny du skal lete lenge etter. En progresjon der vi starter med den enkle VS-cognacen som likevel har flott karakter og som er en av verdens mest solgte kvalitetscognacer. Vi beveger oss raskt oppover via VSOP Privilége som inneholder 60 forskjellige cognacer til XO som er sammensatt av 100 ulike cognacer.

Paradis er utrolig rik. Den er blomsteraktig med svært god lengde og en ettersmak av tørkede frukter. Den er sammensatt av ikke mindre enn 200 ulike cognacer fra alle fire cognacregionene.

Hennessy EXTRA, som ikke er til salgs her i landet, bare på taxfree, koster hele 3 000 kroner for en flaske. Det sier seg selv at du skal være med å smake noe helt spesielt. Vi overlater til Maurice Hennessy å beskrive innholdet.

Det hele finner sted tirsdag den 27. februar på Hotel Continental i Oslo klokken 19.30. Og du betaler bare kroner 298.

Smakingen er allerede avholdt !

Her kan du lese mer om Hennessy

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her