Merket for God Design til La Vida-familien

Hvert år lanseres mellom 1000 og 1500 nye viner på Vinmonopolet. I et marked preget av hurtige endringer benytter Arcus design som et virkemiddel i sin markedskommunikasjon. Tildelingen av Merket for God Design til La Vida-familien lover godt for merkets
Redaksjonen
04 Desember 2003 - 09:37

Forbrukerne skåler i nyhetene, med det resultat at vinene får stadig kortere livssyklus. Det merker en etablerte vinleverandør som Arcus.

Innføringen av selvbetjente vinmonopol har gitt nordmenn mulighet til å se, ta på og lese om vinene i hyllene. Som et resultat av blant annet dette har svært mange blitt mer nysgjerrig på vin og mindre lojale mot etablerte merker. For å øke konkurransekraften har Arcus redesignet den populære La Vida-familien.

La Vida har mye av æren for den unike posisjonen chilensk vin opparbeidet seg i Norge på 90-tallet. La Vida Cabernet Sauvignon som ble lansert i 1994 er en av Norges største vinsuksesser. Hovedårsaken til den langvarige suksessen i et tøft marked tror Arcus skyldes høy kvalitet i kombinasjon med moderat pris. Det siste året har La Vida Cabernet fått to nye familiemedlemmer: La Vida Syrah og La Vida Merlot. Også disse flaskene har fått utmerkelsen Merket for God Design - og gode anmeldelser i avisenes vinspalter for vinens kvalitet.

- La Vida er vin for folk flest til de fleste anledninger hvor man gleder seg over de gode sidene ved livet. Dette er en god vin til en fornuftig pris. Vi ønsket å uttrykke dette tydelig gjennom å gi flasken nytt liv, sier markedsdirektør Christian Brink i Arcus.

Design Bridge fikk i oppgave å presentere en ny grafisk profil som tydelig understreker merkets personlighet. Den oppgaven løste de til Arcus' tilfredshet. La Vida-fonten har blitt romslig, åpen og vennlig. For å understreke produktets personlighet ytterligere omkranses flasken av et chilensk dikt som er en hyllest til livet og kjærligheten. Ser du nøye etter vil du se et ikon nederst på flaske som illustrerer et dansende par som former et lite hjerte. De klare fargene på kapslene og det lille ikonet hjelper forbruker å skille de tre forskjellige variantene fra hverandre.

I juryens begrunnelse for å gi La Vida serien Merket for God design, heter det blant annet:
Logoen er frisk og livlig, og bruken av tre farger for å skille druetypene er vellykket gjennomført med en klar signaleffekt. Diktet som er trykket som mønster i bakgrunnen rundt flaskens form gir en attraktiv tilleggsverdi.

Merket for God Design er den ledende utmerkelsen for design i Norge. Denne utmerkelsen er et kvalitetsstempel og et synlig bevis på at Arcus og dyktige designere har lagt et godt grunnlag for en lys fremtid en kjent merkevare.

La Vida på polet:
 w Copa Con Gusto 2004 (41929) (BiB 3 liter)
 w La Vida Syrah (50032) (BiB 3 liter)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her