Matkurs og vinkurs

Matkurs i Stavanger 24. januar

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta
Foto: (Nord Matstudio)

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta

Er du en ekte pastaentusiast og ønsker du å lære deg å lage deilige italienske pastaretter fra bunnen av? Da har vi den perfekte matopplevelsen for deg!
23 November 2022 - 08:34

På dette lærerike pastakurset får du sjansen til å lage et utvalg av autentiske italienske pastaretter, inkludert pastadeig, gnocchi, sesongens fylte ravioli, en deilig tomat- eller urtebasert saus og en herlig fløtebasert saus. Erfarne kokker fra Nord matstudio veileder deg gjennom hele prosessen.

Kurset gir deg en grundig forståelse av pastaproduksjonens hemmeligheter. Kvelden starter med en "Show and Tell," der kokker vil vise deg hvordan man lager ravioli-fyll og en av sausene som skal serveres. Deretter vil det bli demonstrert hver teknikk grundig før deltakerne selv får sjansen til å prøve seg, med veiledning underveis.

Et av høydepunktene på kurset er å nyte deilig hjemmelaget pasta rett ved kjøkkenbenken etter hvert som det blir tilberedt. Som en ekstra bonus får du med deg fersk pastadeig med deg hjem, slik at du kan fortsette å imponere familie og venner med dine nye pastakunnskaper.

Etter dette kurset vil du sitte igjen med verdifull kunnskap om:

  • Hvordan lage pastadeig fra bunnen av.
  • Forskjell på tørket og fersk pasta.
  • Hvordan lage gnocchi.
  • Hvordan lage fylt pasta.
  • Hvordan koke pasta.
  • Hva som passer til enkle pastaretter.
  • Hvordan velge riktige sauser til ulike pastaretter.
  • Noen av kokkenes beste triks og hemmeligheter for vellykkede pastaretter.
Christian, Rasmus og Simon fra Nord matstudio Foto: Nord matstudio

Kurset blir holdt av Nord matstudio som er grunnlagt av tre gode venner fra Nord-Norge. Etter å ha hatt hver sin kulinariske reise gjennom restauranter, catering, konkurranser og konseptbygging, har de endelig funnet sammen og etablert et flott matstudio i Stavanger hvor de lærer bort sine kokkekunster.

Praktisk informasjon:

  • Kurset avholdes hos Nord matstudio på Måltidets hus i Stavanger, et koselig og inspirerende sted for matlaging og læring.
  • Forstykke vil bli lånt ut til alle deltakere.
  • Kursmeny kan variere etter sesong og råvaretilgang for å sikre de ferskeste ingrediensene.
  • Vi anbefaler deg å ha på deg komfortable sko.
  • Du er velkommen til å kjøpe drikkevarer før og under kurset.
  • Vi tar forbehold om nok påmeldte til gjennomføring av kurset.

Bli med på vårt italienske pastakurs og oppdag gleden ved å lage ekte italienske pastaretter. Dette er en flott mulighet til å forbedre dine kulinariske ferdigheter og skape deilige måltider fra bunnen av. Meld deg på i dag og la deg inspirere av smakene fra Italia!

Send en epost til kurs@aperitif.no dersom du eller noen du har bestilt for har allergi. Vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs. 

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her