Matkurs og vinkurs

Matkurs i Stavanger 24. januar

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta
Foto: (Nord Matstudio)

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta

Er du en ekte pastaentusiast og ønsker du å lære deg å lage deilige italienske pastaretter fra bunnen av? Da har vi den perfekte matopplevelsen for deg!
23 November 2022 - 09:34

På dette lærerike pastakurset får du sjansen til å lage et utvalg av autentiske italienske pastaretter, inkludert pastadeig, gnocchi, sesongens fylte ravioli, en deilig tomat- eller urtebasert saus og en herlig fløtebasert saus. Erfarne kokker fra Nord matstudio veileder deg gjennom hele prosessen.

Kurset gir deg en grundig forståelse av pastaproduksjonens hemmeligheter. Kvelden starter med en "Show and Tell," der kokker vil vise deg hvordan man lager ravioli-fyll og en av sausene som skal serveres. Deretter vil det bli demonstrert hver teknikk grundig før deltakerne selv får sjansen til å prøve seg, med veiledning underveis.

Et av høydepunktene på kurset er å nyte deilig hjemmelaget pasta rett ved kjøkkenbenken etter hvert som det blir tilberedt. Som en ekstra bonus får du med deg fersk pastadeig med deg hjem, slik at du kan fortsette å imponere familie og venner med dine nye pastakunnskaper.

Etter dette kurset vil du sitte igjen med verdifull kunnskap om:

  • Hvordan lage pastadeig fra bunnen av.
  • Forskjell på tørket og fersk pasta.
  • Hvordan lage gnocchi.
  • Hvordan lage fylt pasta.
  • Hvordan koke pasta.
  • Hva som passer til enkle pastaretter.
  • Hvordan velge riktige sauser til ulike pastaretter.
  • Noen av kokkenes beste triks og hemmeligheter for vellykkede pastaretter.
Christian, Rasmus og Simon fra Nord matstudio Foto: Nord matstudio

Kurset blir holdt av Nord matstudio som er grunnlagt av tre gode venner fra Nord-Norge. Etter å ha hatt hver sin kulinariske reise gjennom restauranter, catering, konkurranser og konseptbygging, har de endelig funnet sammen og etablert et flott matstudio i Stavanger hvor de lærer bort sine kokkekunster.

Praktisk informasjon:

  • Kurset avholdes hos Nord matstudio på Måltidets hus i Stavanger, et koselig og inspirerende sted for matlaging og læring.
  • Forstykke vil bli lånt ut til alle deltakere.
  • Kursmeny kan variere etter sesong og råvaretilgang for å sikre de ferskeste ingrediensene.
  • Vi anbefaler deg å ha på deg komfortable sko.
  • Du er velkommen til å kjøpe drikkevarer før og under kurset.
  • Vi tar forbehold om nok påmeldte til gjennomføring av kurset.

Bli med på vårt italienske pastakurs og oppdag gleden ved å lage ekte italienske pastaretter. Dette er en flott mulighet til å forbedre dine kulinariske ferdigheter og skape deilige måltider fra bunnen av. Meld deg på i dag og la deg inspirere av smakene fra Italia!

Send en epost til kurs@aperitif.no dersom du eller noen du har bestilt for har allergi. Vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs. 

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her