Misbrukte DN-journalist sin posisjon?

Har Tom Marthinsen, tidligere DNs profilerte vinjournalist, misbrukt sin stilling og "hentet" agenturer til sin nye arbeidsgiver før han sluttet i avisen?

De bestselgende tyske flaskevinene fra Rheingau-produsenten Leitz har nå fått ny importør i Norge. Det er mange som reagerer på at flyttingen av Leitz-agenturet fra Record Vinimport til Red & White kommer samtidig med at Tom Marthinsen går fra DN til nettopp Red & White. Forholdene rundt overgangen beskrives som uryddige.

Boikotter Leitz
En av de som reagerer er Torstein Hiorth Østenstad (bildet), medeier i Rodeløkka Invest og restaurantsjef på Ylajali. Han sender et åpent brev til Johannes Leitz og hans nye samarbeidspartner i Norge, Red & White, hvor han kunngjør sin boikott av Leitz-viner. Og ikke bare Leitz, som Østenstad er nest største kunde av etter Vinmonopolet, men også Red & White som importør.

Les brevet som er sendt til Leitz og Red & White

Etter det Apéritif erfarer har importørskiftet ikke skjedd etter sunne forretningsmessige prinsipper. Leitz skal etter sigende ha blitt lovet betydelig salgsøkning i Norge ved å gå over til ny importør.

Samtidig med at agenturet skiftet hender, meldte altså DN-vinjournalist Tom Marthinsen overgang til Red & White. Det spekuleres høylytt om Marthinsen har hatt en aktiv finger med i spillet, og det mens han fortsatt var skrivende i DN. Marthinsen har gjennom spaltene vist stor begeistring for Leitz' viner.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen