Møter vinverdenens utfordringer
Foto: (Prowein)

Møter vinverdenens utfordringer

Redusert vinforbruk er en global trend og i sin 30. utgave har Prowein i Düsseldorf som finner sted 16.-18. mars, temaet høyt oppe på agendaen, på flere måter.
04 Januar 2025 - 17:12

Christiane Schorn, presseansvarlig for Prowein, understreker at 30 årsjubileet finner sted i utfordrende tider. Det er først og fremst fordi verdens vinforbruk går ned. Det er en trend som stadig forsterkes. På toppen av dette kommer påtroppende president Trumps toll-skremsler som særlig europeiske vinprodusenter er urolige for utfallet av.

For å forberede besøkende og utstillere på hva som kan forventes, har Prowein i samarbeid med universitetet i Geisenheim gjennom åtte år laget en årlig Business report. Årets tema er «How can wine marketing evolve in an era of declining global wine consumption?»

Her berøres både kommunikasjons- og andre strategiske valg som salgskanaler, innovasjon og hvordan lovreguleringen kan tilpasses de rådende forhold.

Nytt i 2025 er Business Forum. En møteplass for kunnskapsutveksling og -økning gjennom blant annet masterclasses. Det endelige programmet er klart i februar.

I sammensetningen av programmet har Prowein knyttet til seg eksperter og trendspeidere som Stuart Pigott, briten som ble tysker, Paula Redes Sidore og Jürgen Deibel.

Nolo er stadig viktigere og Prowein var for øvrig først ute blant de store drikkevaremessearrangørene til å satse på en egen seksjon for alkoholfritt og lavalkohol-produkter.

Pro Spirits er også en seksjon med økende betydning. I dag er 56 land representert blant utstillerne.

Prowein fyller altså 30 år i 20205. Mens det i starten kun var tyske utstillere, samles det i dag utstillere fra 60 land – også danske og svenske vinprodusenter har hevet seg på. Målet er å øke synligheten, forteller arrangøren.

Prowein har som andre messebrands blitt globale. Tokyo var sist i rekke i 2024. Nå er Prowein i sju byer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her