Møter vinverdenens utfordringer
Foto: (Prowein)

Møter vinverdenens utfordringer

Redusert vinforbruk er en global trend og i sin 30. utgave har Prowein i Düsseldorf som finner sted 16.-18. mars, temaet høyt oppe på agendaen, på flere måter.
04 Januar 2025 - 16:12

Christiane Schorn, presseansvarlig for Prowein, understreker at 30 årsjubileet finner sted i utfordrende tider. Det er først og fremst fordi verdens vinforbruk går ned. Det er en trend som stadig forsterkes. På toppen av dette kommer påtroppende president Trumps toll-skremsler som særlig europeiske vinprodusenter er urolige for utfallet av.

For å forberede besøkende og utstillere på hva som kan forventes, har Prowein i samarbeid med universitetet i Geisenheim gjennom åtte år laget en årlig Business report. Årets tema er «How can wine marketing evolve in an era of declining global wine consumption?»

Her berøres både kommunikasjons- og andre strategiske valg som salgskanaler, innovasjon og hvordan lovreguleringen kan tilpasses de rådende forhold.

Nytt i 2025 er Business Forum. En møteplass for kunnskapsutveksling og -økning gjennom blant annet masterclasses. Det endelige programmet er klart i februar.

I sammensetningen av programmet har Prowein knyttet til seg eksperter og trendspeidere som Stuart Pigott, briten som ble tysker, Paula Redes Sidore og Jürgen Deibel.

Nolo er stadig viktigere og Prowein var for øvrig først ute blant de store drikkevaremessearrangørene til å satse på en egen seksjon for alkoholfritt og lavalkohol-produkter.

Pro Spirits er også en seksjon med økende betydning. I dag er 56 land representert blant utstillerne.

Prowein fyller altså 30 år i 20205. Mens det i starten kun var tyske utstillere, samles det i dag utstillere fra 60 land – også danske og svenske vinprodusenter har hevet seg på. Målet er å øke synligheten, forteller arrangøren.

Prowein har som andre messebrands blitt globale. Tokyo var sist i rekke i 2024. Nå er Prowein i sju byer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her