Møter vinverdenens utfordringer
Foto: (Prowein)

Møter vinverdenens utfordringer

Redusert vinforbruk er en global trend og i sin 30. utgave har Prowein i Düsseldorf som finner sted 16.-18. mars, temaet høyt oppe på agendaen, på flere måter.
04 Januar 2025 - 16:12

Christiane Schorn, presseansvarlig for Prowein, understreker at 30 årsjubileet finner sted i utfordrende tider. Det er først og fremst fordi verdens vinforbruk går ned. Det er en trend som stadig forsterkes. På toppen av dette kommer påtroppende president Trumps toll-skremsler som særlig europeiske vinprodusenter er urolige for utfallet av.

For å forberede besøkende og utstillere på hva som kan forventes, har Prowein i samarbeid med universitetet i Geisenheim gjennom åtte år laget en årlig Business report. Årets tema er «How can wine marketing evolve in an era of declining global wine consumption?»

Her berøres både kommunikasjons- og andre strategiske valg som salgskanaler, innovasjon og hvordan lovreguleringen kan tilpasses de rådende forhold.

Nytt i 2025 er Business Forum. En møteplass for kunnskapsutveksling og -økning gjennom blant annet masterclasses. Det endelige programmet er klart i februar.

I sammensetningen av programmet har Prowein knyttet til seg eksperter og trendspeidere som Stuart Pigott, briten som ble tysker, Paula Redes Sidore og Jürgen Deibel.

Nolo er stadig viktigere og Prowein var for øvrig først ute blant de store drikkevaremessearrangørene til å satse på en egen seksjon for alkoholfritt og lavalkohol-produkter.

Pro Spirits er også en seksjon med økende betydning. I dag er 56 land representert blant utstillerne.

Prowein fyller altså 30 år i 20205. Mens det i starten kun var tyske utstillere, samles det i dag utstillere fra 60 land – også danske og svenske vinprodusenter har hevet seg på. Målet er å øke synligheten, forteller arrangøren.

Prowein har som andre messebrands blitt globale. Tokyo var sist i rekke i 2024. Nå er Prowein i sju byer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Dagens rett

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt

Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her