Adrián Michalčík er nå også Norges beste bartender
Foto: (diageo)

Adrián Michalčík er nå også Norges beste bartender

Adrián Michalčík på Pier 42 er Norges beste bartender ifølge Nordic Bar Awards 2023.
15 Mars 2023 - 16:01

Det er ikke første gangen barsjefen på Pier 42, Amerikalinjen i Oslo, Adrián Michalčík, får høythengende priser. For i fjor vant han det uoffisielle verdensmesterskapet for bartendere, WorldClass. Høyere enn det er det knapt nok mulig å nå innen det internasjonale bartendermiljøet.

Adrián Michalčík ble det naturlige midtpunktet i World Class 2022. Foto: diageo

Det var vel ikke til å unngå at han ble kåret til Norges beste bartender under Nordic Bar Awards i København.

Men årets beste norske cocktailbar gikk til Himkok. Og årets beste nye cocktailbar ble Ekspedisjonshallen på Sommerro, også den i Oslo.

Den beste norske cocktailmenyen er det Pjolter & Punsj i Stavanger som har.

Og beste norske restaurant (med cocktails) er Katla, Oslo.

Årets beste norske signaturcocktail er Moonshine fra Britannia Bar i Trondheim. Den består av mjødurt-moonshine, løvetann og pinjekjerne-vermut, og er ment å markere maidagene i 1945 da man måtte ta det man hadde, altså hjembrent (og ville vekster) for å feire seieren over nazistene.

Pris for beste norske atmosfære gikk til Svanen i Oslo som også fikk publikumsprisen. Og årets navn i det norske barmiljøet (bar industry improver) er Felice Capasso som i fjor startet opp utdannelsen Sesto Senso Spirits Academy som legger vekt på å øke kunnskapen om brennevin blant bransjens ansatte.

BCA 2023 ble delt ut for 13. gang og er den mest høythengende i det nordiske barmiljøet. I alt 450 bransjefolk over hele Norden er med å nominere og stemme.

Se alle NBA23-vinnerne her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her