Nå er det på tide å teste ut nye hvaloppskrifter

Oppskrifter med hval

Hvalcarpaccio er knallgodt

Carpaccio av hval

Fremgangsmåte

Legg hvalbiffen i fryseren slik at den blir fast, men ikke hardfrossen.

Skjær den i syltynne skiver med en skarp kniv eller på en påleggsmaskin. Fordel skivene på 4 tallerkener.

Pensle olivenoljen over hvalbiffskivene. Strø litt salt og nykvernet pepper over.

Riv noen salatblader og dryss det over hvalkjøttet. Bruk en potetskreller og riv 6-8 tynne flak av parmesanost over hvalkjøttet.

Server straks som forrett eller smårett.

Tips: Bytt gjerne ut parmesanen med en god norsk ost som minner om parmesan, som for eksempel Eiker Holtefjell, Advem Fjelldronning, eller en fersk hvit geitost.
 
 
 

 

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen