Carpaccio av hval
Foto: Alf Børjesson

Carpaccio av hval

Denne retten av hval er en enkel og delikat og hvor hvalkjøttets mørhet og særegne, gode smak kommer til sin rett. Passer perfekt som tapas.

Fremgangsmåte

  1. Legg hvalbiffen i fryseren slik at den blir fast, men ikke hardfrossen.
  2. Skjær den i syltynne skiver med en skarp kniv eller på en påleggsmaskin. Fordel skivene på 4 tallerkener.
  3. Pensle olivenoljen over hvalbiffskivene. Strø litt salt og nykvernet pepper over.
  4. Riv noen salatblader og dryss det over hvalkjøttet. Bruk en potetskreller og riv godt med tynne flak av parmesanost over hvalkjøttet.

Server straks som forrett eller smårett.

Tips: Bytt gjerne ut parmesanen med en god norsk ost som minner om parmesan, som for eksempel Eiker Holtefjell, Advem Fjelldronning, eller en fersk hvit geitost.

Sendt inn av Markedsrådet for hval

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her