Nå kan verden kan rammes av vinmangel

Nå kan verden kan rammes av vinmangel

Det mangler 1,3 milliarder flasker.
01 November 2012 - 21:48

Værforholdene har ført til at store deler av druehøsten er ødelagt i mange land. Det vil føre til av prisene kommer til å stige. Det skriver The Daily Telegraph.

Produksjonen av vin vil trolig falle fra 264,2 millioner hektoliter i 2011 til 248,2 millioner hektoliter i år, ifølge International Organisation of Vine and Wine (OIV). Det er det laveste nivået som er målt siden organisasjonen begynte å føre statistikk over verdens vinproduksjon i 1975.

Forbruket av vin er beregnet til mellom 235 og 250 millioner hektoliter. I tillegg kommer 30 millioner hektoliter som benyttes til å lage brennevin, vermouth og eddik.

LES OGSÅ: Krise i Champagne

Bertrand Girand, sjef for Groupe Val d’Orbieu, Frankrikes største vin-kooperativ, sier at verden står overfor en vinmangel på minst 10 millioner hektoliter, tilsvarende 1,3 milliarder flasker.

Vinhøsten i Frankrike ventes å gå ned 19 prosent til 40,5 millioner hektoliter. Italia har også vært rammet av dårlig vær, men produksjonen faller med bare tre prosent til 40,8 millioner hektoliter. Dermed vil Italia trolig passere Frankrike som verdens største vinprodusent.

Produksjonen i Argentina ventes å falle med 24 prosent. Spania, Ungarn og New Zealand får også tilbakegang, mens USA går mot strømmen og øker med sju prosent.

LES OGSÅ: Gir opp hele 2012-årgangen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her