- Nå puster vi lettet ut

- Nå puster vi lettet ut

Maaemo beholder to stjerner i årets Michelin-guide.
14 Mars 2013 - 11:51

– Vi puster lettet ut. Beskjeden var en forløsning her på kjøkkenet. Stemningen er i øyeblikket veldig god blant kjøkkenpersonalet, sier kjøkkensjef Esben Holmboe-Bang ved Maaemo til NRK.

Tre norske restauranter er tildelt til sammen fire stjerner i årets utgave av Michelin-guiden. Dermed er det ingen endring fra i fjor på hvilke norske restauranter som får den gjeve utmerkelsen.

LES OGSÅ: Oslo-restaurant får to stjerner

Maaemo får to stjerner, mens Bagatelle og Statholdergaarden beholder hver sin.

I tillegg er tre norske restauranter tildelt utmerkelsen Bib Gourmand. Lille B, Restaurant Eik og Oro Bar & Grill har fått merket som indikerer at restauranten serverer vellaget mat til gunstig pris.

LES OGSÅ: Sikter mot stjernene igjen

En ny stjerne i Købenahvn

I København kan parhestene Rasmus Kofoed og Søren Ledet juble over at restaurant Geranium på Østerbro i København er blitt belønnet med stjerne nummer to av Michelin-guiden. Restaurant Noma fikk imidlertid ikke den tredje stjernen mange forventet. ”Forbigått igjen”, konkluderer den danske avisen Politiken.

Danskene kan også skilte med en ny stjernerestaurant. Kadeau i København er tildelt en stjerne, mens Grønbech & Churchill, Relæ, Den Røde Cottage, AOC, Kokkeriet, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Kong Hans Kælder og Søllerød Kro fremdeles har en hver.

Svenskene kan glede seg over tre nye stjerner i årets guide. I Stockhom har Ekstedt og Gastrologik fått en stjerne hver, det samme har Sjömagasinet i Gøteborg fått.

Forøvrig beholder både Mathias Dahlgren Matsalen og Frantzén/Lindeberg to stjerner, mens Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, Fredsgatan 12, Lux Stockholm har hver sin.

Med til sammen fem stjerner gjør også Helsinki det bedre enn Oslo. De kan skilte med én tostjernersrestaruant, Chez Dominique.

Årets Michelin-guide tar for seg 44 byer i 20 europeiske land. 309 restauranter er tildelt én stjerne, 88 har to og 15 har tre. 11 av de 15 trestjernersrestaurantene ligger i Paris.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her