Nok er nok

Den 9. juli i 1999 gjorde Rusmiddel-direktoratet noe som sjelden kommer fra den kanten. Apéritif og undertegnede ble nemlig bedt om unnskyldning for den saksbehandlingen vi hadde vært utsatt for, og for å sitere: de uheldige følgene den fikk. Selvfølgelig
Redaksjonen
27 September 2001 - 19:41

Dette ikke alltid like edruelige direktoratet mente nemlig den gang at Apéritif ikke kunne eies av denne lederskribent. Selve bladet fant det ingen feil ved. Men direktoratet kom altså på bedre tanker og ære være det.

Hukommelsen til direktoratet er imidlertid ikke spesielt god, eller skal vi kanskje si arkivrutinene. Det oppdaget vi da vi nylig fikk et nytt brev fra samme sted dog med en ny saksbehandler. Som brukte første del av brevet på å minne oss om at det hadde vært noe muffens men at direktoratet i all sin velvilje likevel var kommet til at Apéritif kunne passere. En telefon avklarte at brevet fra juli 1999 kanskje var blitt borte og at det var årsaken til at saksbehandleren laget hakk i plata. At direktoratet er omorganisert så mange ganger er kanskje en av forklaringene, ble det hevdet. Og saksbehandleren visste dermed ikke at direktoratet hadde bedt om unnskyldning. Det skal vi nok glemme. Men resten av brevet fra direktoratet er vi overbevist om vil stå som en bauta over inkompetanse, fravær av dømmekraft og fullstendig mangel på kunnskap om presse.

"Rusmiddeldirektoratet gjør også oppmerksom på at det reklameres ulovlig i gratisavisen Avis 1 hvor det henvises til Apéritifs digitale polliste".  Det skriver direktoratet til oss, men vi har aldri annonsert. Årsaken til den tullete påstanden, fant vi ut etter en telefon, er at siden Avis1 er distribueres gratis, er alt som står der - også redaksjonell tekst - å regne som reklame. Det var altså en henvisning til www.aperitif.no i en artikkel som var den ulovlige "annonsen". Samtalen røpet også at all annonsering for nettstedet vårt var å anse som salgsfremmende for alkoholholdig drikke og dermed ulovlig. At Apéritif ikke selger vin og brennevin, hadde ikke slått noen der i leiren.  Nå vil det samme direktoratet ha en redegjørelse fra oss om hva vi har lagt ut på nett og hva som er passordbelagt.
Vi har svart direktoratet at det som ligger på nettet kan de se ved selvsyn og at vi ikke har noen som helst plikt til å redegjøre om det. Det passordbeskyttede området har selv direktoratet akseptert i brevs form. Men så viser det seg at også det brevet er blitt borte, etter hva vi forstår.

Vi regner med redaktøren av Avis1 gjerne skulle satt direktoratet på skolebenken og at norsk presse for øvrig vil stønne. Selv ynker vi oss over å måtte bruke tid på slikt sludder. Og at offentlig ansatte mottar lønn for så slett arbeid. Kanskje er det på tide at vi som utsettes for dette kan kreve å ta betalt for å besvare inkompetente ansatte i offentlig virksomhet.

Jan H. Amundsen
(Leder i Apéritif nr. 6/2001)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her