Noma ned fra tronen

Noma ned fra tronen

Nå er den danske restauranten verdens nest beste.
30 April 2013 - 12:34

Restaurant Noma i København er skjøvet ned på andreplass på listen over verdens beste restauranter. På førsteplass troner nå spanske El Celler de Can Roca, melder NTB.

Noma har vært nummer én de tre siste årene, mens El Celler de Can Roca i byen Girona i Catalonia har ligget på andreplass helt siden 2009.

– Vi er fremdeles både glade og stolte, sier Noma-sjef Noma-kokken Rene Redzepi til Politiken. Han mener Noma aldri har laget bedre mat enn nå, og lover at restauranten fremdeles har mye ugjort.

LES OGSÅ: Noma på topp igjen

Ingen norske restauranter er å finne på topp 100-listen, som ble presentert under et storslagent show i London mandag kveld. Danskene kan imidlertid døyve skuffelsen over å ha mistet topplasseringen med at de har ytterligere to restauranter på lista. Geranium er 45, mens Relæ rykker opp fra 75. til 56. plass.

Sverige har også tre restauranter inne på topp 100. Frantzén/Lindeberg ligger på 12. plass, Fäviken på 34. og Mathias Dahlgren på 55. plass. Finland har fått med Chez Dominique på 67. plass.

Mens Frankrikes beste representant er  Le Arpége på 16. plass, kan Spania glede seg over å ha hele sju restauranter inne blant de 100 beste, to av dem på topp 10.

I alt 900 dommere fra hele verden er med på å kåre restaurantene som havner på den prestisjefylte listen, som ble utgitt for første gang i 2002 etter initiativ fra det London-baserte Restaurant Magazine. Jurymedlemmene består av journalister, kokker, restaurantører og andre som er fordelt på 26 regionale juryer.

LES OGSÅ: Noma-gjester fikk omgangssyke

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her