Noma ned fra tronen

Noma ned fra tronen

Nå er den danske restauranten verdens nest beste.

Restaurant Noma i København er skjøvet ned på andreplass på listen over verdens beste restauranter. På førsteplass troner nå spanske El Celler de Can Roca, melder NTB.

Noma har vært nummer én de tre siste årene, mens El Celler de Can Roca i byen Girona i Catalonia har ligget på andreplass helt siden 2009.

– Vi er fremdeles både glade og stolte, sier Noma-sjef Noma-kokken Rene Redzepi til Politiken. Han mener Noma aldri har laget bedre mat enn nå, og lover at restauranten fremdeles har mye ugjort.

LES OGSÅ: Noma på topp igjen

Ingen norske restauranter er å finne på topp 100-listen, som ble presentert under et storslagent show i London mandag kveld. Danskene kan imidlertid døyve skuffelsen over å ha mistet topplasseringen med at de har ytterligere to restauranter på lista. Geranium er 45, mens Relæ rykker opp fra 75. til 56. plass.

Sverige har også tre restauranter inne på topp 100. Frantzén/Lindeberg ligger på 12. plass, Fäviken på 34. og Mathias Dahlgren på 55. plass. Finland har fått med Chez Dominique på 67. plass.

Mens Frankrikes beste representant er  Le Arpége på 16. plass, kan Spania glede seg over å ha hele sju restauranter inne blant de 100 beste, to av dem på topp 10.

I alt 900 dommere fra hele verden er med på å kåre restaurantene som havner på den prestisjefylte listen, som ble utgitt for første gang i 2002 etter initiativ fra det London-baserte Restaurant Magazine. Jurymedlemmene består av journalister, kokker, restaurantører og andre som er fordelt på 26 regionale juryer.

LES OGSÅ: Noma-gjester fikk omgangssyke

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen