Restaurantguide
Norge har tre restauranter blant Nordens 20 beste

Norge har tre restauranter blant Nordens 20 beste

Men Geranium er best i Norden. Og Maaemo er bare to fattige poeng unna. For første gang har Norge tre restauranter i nordentoppen.
Aase E. Jacobsen
26 Juni 2017 - 21:04

Danmark leder med 10 av Nordens 21 beste restauranter. Sverige har sju av 21 og Norge altså tre som er en forbedring. 

København er Nordens gastronomiske sentrum med seks restauranter, Stockholm har tre og Oslo altså to. Tendensen vi ser i Norge at etableringsiveren er stor og sprer seg også utenfor hovedstaden gjelder også for de andre nordiske landene. Færøyene er kommet inn på 20-på-topp-listen, mens Finland og Island ikke har kvalifisert seg ennå.

Dette er Norges beste restauranter

1 GERANIUM København, Danmark 39/97

2 ESPERANTO Stockholm, Sverige 39/96

3 FÄVIKEN MAGASINET Järpen, Sverige 39/95

3 MAAEMO Oslo, Norge 39/95

5 SØLLERØD KRO Holte, Danmark 38/94

6 GASTROLOGIK Stockholm, Sverige 38/93

7 MIELCKE & HURTIGKARL København, Danmark 38/93

8 RESTAURANT AOC København, Danmark 38/92

9 DANIEL BERLIN KROG Skåne Tranås, Sverige 38/92

10 OAXEN KROG Stockholm, Sverige 38/92

11 SLOTSKØKKENET / DRAGSHOLM SLOT Hørve, Danmark 38/92

12 FREDERIKSHØJ Aarhus, Danmark 38/90

13 KOKS Kirkjubøur, Færøyene 38/90

14 SABI OMAKASE Stavanger, Norge 38/90

15 VOLLMERS Malmö, Sverige 38/89

16 KADEAU Copenhagen København, Danmark 37/91

17 STUDIO København, Danmark 37/91

18 ALCHEMIST København, Danmark 37/90

19 PM & VÄNNER Växjö, Sverige 37/89

20 KONTRAST Oslo, Norge 37/88

20 RESTAURANT KOCH Aarhus, Danmark 37/88

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her