Norges beste bartendere er kåret

Norges beste bartendere er kåret

Hvem som er aller best av de seks norske bartenderne som deltar i den nordiske finalen av WorldClass, avgjøres i Danmark 17. juni.
Redaksjonen
11 Mai 2015 - 20:00

Timothy Alun Mulbeyer fra Nedre Foss Gård i Oslo (åpner tirsdag 12. mai), Sondre T. Kasin fra Morgenstierne i Oslo og Jørgen Dons fra Raus,
Trondheim, Torbjørn Efteland, Bare på 13, Bergen, Christoffer Johansson fra Himkok, Oslo og Jonas Junge fra Bakgården Bar i Kristiansand

skal sammen med andre nordiske finalister kjempe om en finaleplass i Diageo World Class Bartender of The Year. Verdens største bartenderkonkurranse går av stabelen i Sør-Afrika i september.

Samtidig vil en av de seks heretter kunne smykke seg med Norges beste bartender 2015.

Prøv vinnerdrinkene du også. Du finner dem nederst i artikkelen.

Så langt har over 15.000 bartendere fra 50 land vært gjennom konkurransen, som har eksistert i sju år. I konkurranseforløpet testes bartendernes miksologi-ferdigheter, og underveis skaper dette drikkeopplevelser som

tar bartenderfaget til nye høyder. World Class gir også bartenderne veiledning og opplæring gjennom partnerskap med noen av bransjens mest erfarne aktører, og vinneren går rett til topps i den internasjonale eliteserien.

Bartenderne blir bedømt av et erfarent dommerpanel bestående av bransjeeksperter, tidligere vinnere og deltakere som nøye vurderer prestasjonene deres under konkurransen. For å komme seg videre i det som kalles bartendernes VM, kreves det mer enn gode cocktail-oppskrifter. Kreativitet, showmanship og ikke minst morsomme innslag er

avgjørende når dommerne endelig avgjør hvem som fortjener å gå videre.

Hvem som gjør det best av de seks nordmennene og dermed drar videre til verdensfinalen, avgjøres i den nordiske finalen i slutten av juni.

Gezondheid

Gezondheid
Ingredienser

5 cl Ketel One Vodka

0,5 cl Martini Bianco Infusion

3,5 cl Carrot Shrub

2 cl nypresset appelsinjuice

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker fylt med is. Rist veldig forsiktig. Må ikke fortynnes mye. Serveres i et avkjølt glass.

 

Martini Bianco Infusion:

1 dl Martini Bianco

5 g frisk rosmarin (uten stilk)

1/2 vaniljestang

Ha ingrediensene i en boks med lokk. La stå i 24 timer. Sil før bruk. Oppbevares i kjøleskap.

 

Carrot Shrub:

400 g revne gulrøtter

300 g sukker

0,5 l eplesidereddik

Skallet av 1 appelsin

Ha alle ingrediensene i en boks med lokk. La stå i en uke for så å sile. Oppbevares i kjøleskap.

Sendt inn av Timothy Alun Mulbeyer, Nedre Foss Gård

Vurder oppskriften

Ingrid drinkoppskrift

Ingrid drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker fylt med is. Ristes godt og sil to ganger over en stor isbit.

Pynt med gulrot og persille.

Hjemmelaget gulrotjuice:
1 l ferskpresset gulrotjuice
3 dl sukker
2 ss rieslingeddik
1 dl ferskpresset ingefærjuice

Ha alt i en kjele og varm opp til 70 grader til sukkeret er oppløst. Avkjøl. Oppbevares i kjøleskap.

Vermouth Mix:
Lag en blanding av to typer vermut, like deler Maliarda Bianco og Cocchi Americano . Smak til med Angostura bitter og appelsinskall.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Sondre T. Kasin, Morgenstierne

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her