Norgesrekord i kokebokssalg

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.
18 Desember 2025 - 10:06

Grunnbokas suksess er knyttet til den populære reality-serien Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm «hvor 12 kjendiser får lære å lage mat av Hellstrøm». Tredje sesong har gått denne høsten og samtidig kom altså boka med alle oppskriftene som har reddet deltakerne i serien.

Kokeboka som er uten bilder, samler oppskriftene som alle må kunne for å bli en fullbefaren kokk. Den er også guide til hvordan ingrediensene skal behandles, regler for steke- og koketider (det er mange som ikke kan koke egg der ute) og tips til hvordan du skal kombinere ulike elementer for å skape harmoni og glede rundt matbordet.

Til kamp mot ultraprosessert

Den gjør noe av det samme som Kokkelære som Tom Victor Gausdal ga ut i 2015, en massiv kokebok som er i bruk i grunnutdanningen for kokker på mange videregående skoler.

Men Grunnboka er kortversjonen med sine 100 oppskrifter og 152 sider. 

Men så er det det med styrken i og effekten av en tv-kjendis som Eyvind Hellstrøm er. Samtidig den advarer mot ferdigmat og verstingen av alle, ultraprosessert mat, noe som virker å ha fått gehør i en stadig større del av befolkningen. Ren mat-misjonær og ultraprosessert-kriger Marit Kolbys veldig enkle kokebok (Kokeboka - hva skal vi spise) var en av bestselgerne i fjor, så det er åpenbart et behov i markedet.

Sterkt varemerke

Når Eyvind Hellstrøm sier at boka er et «farvel til pulversauser, posesupper, ferdigmat og ultraprosesserte greier!", ja da går det hjem hos folk. 

Hellstrøm er ikke minst et sterkt varemerke som vekker tillit, og det er det som leveres gjennom denne kokeboka som dessuten har en pris på 299/349 som er for rimelig å regne i dag.

Det har gjort at den allerede er å finne i 200.000 bokhyller.  

Ifølge Bokhandlerforeningen er denne suksessen helt unik for en bok i sakprosasegmentet hvor den konkurrerer. Aldri har noen bok i dette segmentet solgt raskere enn Grunnboka. Den har ikke slått en av de største suksessene gjennom tidene, Hel ved, som har solgt 600.000 eksemplarer i 20 land. Men hvem vet hva som skjer videre. Dette segmentet er for øvrig det med størst vekst for tiden. Fakta er konge.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her