Norsk suksess i VM i kaffe

Norsk suksess i VM i kaffe

Nikolai Aunbakk tok fjerdeplassen i cuptasting.

- Det er ganske stort. 36 land var representert med en deltager hver, sier Nikolai, som deltok som regjerende norgesmester i cuptasting. Under kaffe-VM i Nice var det innledende runde, kvartfinale og semifinale før de fire beste var klare for den avgjørende finalen.

- Hele veien får vi åtte sett med tre kopper kaffe. I hvert av settene er det to kopper av samme slag, og en tredje som skiller seg litt ut, marginene er ofte veldig små. Det gjelder å smake seg frem til den tredje koppen i alle åtte sett. Den som har flest rette vinner, og hvis to har like mange, er det tiden som avgjør, forklarer Aunbakk overfor osloby.no.

I finalen prikket vinneren fra Ungarn inn full pott, åtte rette. Ingen andre hadde flere enn fire rette. Aunbakk klarte tre, like mange som Tjekkias deltaker, men ble slått på tid.

Til daglig jobber Aunbakk for den norske importøren og spesialkaffebrenneriet Solberg & Hansen, og serverer kaffe i Mathallen.

LES OGSÅ: Planlegger tre nye Starbucks i Oslo

Forsiden akkurat nå

India er gatematens mekka - og den er som oftest vegetarisk

Indisk gatemat var tidligere ment for rickshawsjåførene som trengte så mange kalorier som mulig for færrest antall rupis. Nå har Indias gatemat funnet veien til så vel bryllup som til luksuriøse shoppingsentre. Snart trekker den også vestover, vær du sikker. Les hele saken

Til toppen