Ny billigfavoritt

Denne rødvinen representerer noe nytt og friskt fra Portugal.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Ikke det at alle rimelige portugisere er bløte og søtladne, men det tilhører unntakene at en vin, spesielt fra Alentejo, er så vidt frisk i bærfrukten som Alabastro 2009 (59594) . En veldig ren og god vin med fine syrer og et behagelig tanninbitt. Perfekt til ikke altfor kraftige retter, som svin, kylling og pasta.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Uvanlig miks
Til å være fra det sørlige Portugal er druemiksen noe uvanlig. For den har et betydelig innslag av cabernet sauvignon. I tillegg til mer forutsigbare druer som trincadeira preta ( periquita ) og aragonez (tempranillo). Druene kommer fra en vingård, Quinta do Terrugem, som har 60 hektar vinmark i Borba. De lager også en "klassisk" utgave, Quinta da Terrugem 2005 (49880) , basert på aragonez og trincadeira som har flott frukt, men merkbar alkohol.

Kun stål
Eieren bak vingården er absolutt ikke ny, men Caves Aliança har faktisk gjennomgått en betydelig fornyelse, og det gir seg utslag i mange gode viner, til svært gode priser . Både innenfor den tradisjonelle vellagrete portugisiske stilen, og den nye mer fruktdrevne stilen. Som ukens vin. Den har kun sett innsiden av en ståltank hvilket forklarer den friske bærkarakteren.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Alabastro 2009

Produsent:
Caves Aliança
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Alentejo
Pris:
104,90 kr
Varenummer:
5959401
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Quinta da Terrugem 2005

Produsent:
Caves Aliança
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Alentejo
Pris:
199,00 kr
Varenummer:
4988001
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen