Bonde- og småbrukerlagets jubileum markeres blant annet med lanseringen av en årlig mat- og kulturpris på kr 100.000. Prisen deles ut i samarbeid med kunstgjødselprodusenten Yara. Jurymedlemmene klare, og det er mulig å søke på prisen, heter det på lagets nettsider.
Norsk mat- og kulturpris skal
• Øke bevisstheten og kunnskapen om det nære forholdet mellom lokalmat og kultur i befolkningen
• Fremme den brede kulturen knyttet til matproduksjon, foredling, tilberedning og måltidsopplevelser
• Stimulere til samarbeid mellom ulike aktører som har interesse for å fremme lokalmat og kultur
• Bidra til at prismottakernes kompetanse blir tilgjengelig for flere
• Øke kvaliteten på lokalmat
• Bidra til nyskaping i skjæringsfeltet mat og kultur
Juryen vil nominere 3 kandidater som lanseres på Norsk Bonde- og Småbrukarlags landsmøte 2013, mens selve prisen vil bli delt ut på Matstreif i september 2013.
LES OGSÅ: Valgt til bondelagskokk
Juryen består av:
Leder Svein Kostveit, tidligere leder NBS
Gunn Ovesen, Adm. direktør Innovasjon Norge
Ellen Horn, Teaterdirektør Riksteatret
Wenche Andersen, TV 2-kokk
Knut Røed, Markedsdirektør Yara
LES OGSÅ: Nordic Prize til Maaemo