Nyhetene på polet juli 2006 - rødvin

Sommerens polnyheter gir mange gode og ikke minst billige flaskealternativer til boksene. Her er de 40 røde variantene.
Redaksjonen
29 Juni 2006 - 13:30

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet juli 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet juli 2006 - hvitvin

>>>

Del 2: Nyhetene på polet juli 2006 - rødvin

Denne gangen satser Vinmonopolet på billige hvitviner. Og selv om prisene er til dels svært lave, er kvaliteten ikke så verst. Særlig tyske Eifel-Pfeiffer Riesling Kabinett 2005 stikker seg frem som et røverkjøp. Og endelig en god ungarsk billigvin, nemlig Riverview Pinot Grigio 2005.

Sommerlige røde
Men vi hadde ønsket oss litt større spredning kvalitetsmessig. Altfor mange er for like rett og slett. Men like fullt gode flaskealternativer til de som stort sett finner sin hvitvin i bokshylla.

Også på den røde side er det en dominans av enklere billige sommerlige rødviner som evner å gi rødvinsboksene en velfortjent pause. Spesielt sørfranske Vignoble du Sud Syrah 2005 til den latterlig lave prisen av 69,90 gjør jobben vel så bra som de fleste bokser - til sammen.

Potensiell favoritt
Og italienske Arcano Chianti 2005 kommer garantert til å bli manges favoritt da denne utrolig prisgunstige chiantien passer utmerket så vel i sommer som utover høsten. To andre viner under åtte tiere fortjener å fremheves, nemlig sicilianske Epicuro Nero d'Avola Merlot 2005 og sørfranske Vincent de Marca 2005.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 1. juli 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. juli 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget juli 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet juli 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet juli 2006 - hvitvin

>>>

Del 2: Nyhetene på polet juli 2006 - rødvin

Rødvin:

+
Ch. St. Georges Cote Pavie 2001
Jacques Masson
Frankrike - Saint-Émilion
15320 Vectura - kr 308,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Modne mørke bær, solbær, tørket frukt, skogbunn og fatkrydder.
Smak: Utviklet bløt smak, følger duften, noe animalskhet i finishen som for øvrig er bløt. (2001)
Mat: Rødt kjøtt, lettere vilt.
Vurdering: En god bordeaux som holder fint i fem år til. Verd prisen? 87 p (2001)
Laget av: 60% Merlot, 40% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk
Bestill her:

+
Ch. Corbin Michotte 1996
Jean-Noël Boidron
Frankrike - Saint-Emilion
15307 Vectura - kr 439,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød med brunlig kant. Elegant duft av modne bær, plommer, cedertre, jordsmonn og eik.
Smak: Svært utviklet bløt smak med fine delikate aromaer, fin fylde, lang ettersmak. (1996)
Mat: Kjøttretter med god saus.
Vurdering: Moden og drikkeklar men holder i tre år til. Verd prisen? 87 p (1996)
Laget av: 65% Merlot, 30% Cabernet Franc, 5% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, temperaturkontrollert vinifikasjon, lang maserasjonstid
Bestill her:

Vignoble du Sud Syrah 2005
Foncalieu
Frankrike - Oc
20945 Vectura - kr 69,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Palmer & Co
Farge og duft: Purpur. Bærpreget duft med noe søtlig krydderpreg.
Smak: Saftig bærpreget smak, følgerduften, fine syrer og tanniner, sitter godt. (2005)
Mat: Drikkevin, grillmat.
Vurdering: En god og saftig vin til en imponerende lav pris. Best nå. 85 p (2005)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Kaldmaserasjon og langsom gjæring
Bestill her:

Arcano Chianti 2005
Campagna Gello
Italia - Toscana
10952 Vectura - kr 72,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vectura
Farge og duft: Ung mørk rød. Røde bær, kirsebær og jordsmonn.
Smak: Ren saftig og balansert smak med noe bitterstoffer i midten, sitter godt, elegant finish. (2005)
Mat: Ovnstekt kylling.
Vurdering: En utrolig prisgunstig chianti som er deilig nå og minst et år til. 86 p (2005)
Laget av: 85% Sangiovese, 10% Canaiolo, 5% Merlot
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon med lett pressing, lang maserasjonstid, temperaturkontrollert gjæring
Bestill her:

Epicuro Nero d'Avola Merlot 2005
Fe. Vi. Srl
Italia - Sicilia
20948 Vectura - kr 77,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Vectura
Farge og duft: Tett purpur. Fin duft av røde og mørke bær, også mørke skogsbær samt urter.
Smak: Behagelig saftig smak, fin balanse, sitter godt. (2005)
Mat: Lyst grillet kjøtt.
Vurdering: God sommervin til en veldig god pris. Bør serveres kjølig. Best nå. 84 p (2005)
Laget av: 70% Nero d'Avola, 30% Merlot
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Forsiktig pressing før temperaturkontrollert gjæring (26 °C) i 12 dager, modning i ståltanker
Bestill her:

Vincent de Marca 2005
Les Vignobles du Rivesaltais
Frankrike - Côtes du Roussillon
15331 Vectura - kr 79,80 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Eurowine
Farge og duft: Mørk rød med blå kant. Mørke bær, skogsbær, fatkrydder.
Smak: Fin balansert og saftig smak med fint fatpreg, sitter godt i munnen. (2005)
Mat: Allround.
Vurdering: En veldig god billigvin som holder fint et år til. 85 p (2005)
Laget av: 50% Syrah, 40% Grenache, 10% Carignan
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret temperaturkontrollert, maserasjonstid: 18 dager, modning i fat og ståltanker
Bestill her:

Domaine de Sahari 2005
Les Chais Sidi Brahim
Marokko - Guerrouane
40038 Vectura - kr 83,30 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød. Krydret duft av søte bær samt lær og fatkrydder.
Smak: Bløtt anslag, myk saftig stil noe fatkrydder i finishen. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Best lett avkjølt. Bør nytes innen et år. Meget godt kjøp. 84 p (2005)
Laget av: 50% Carignan, 20% Grenache, 20% Cinsault, 10% Alicant
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell separat vinifikasjon av de aktuelle druetypene
Bestill her:

Girard Sélection Cabernet Sauvignon 2004
Jérôme
Frankrike - Oc
40664 Vectura - kr 83,30 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Tett ung mørk rød. Søtlig duft av mørke modne bær, særlig solbær, jordsmonn og urter.
Smak: Bløtt ansalg, rund stil, fine myke tanniner, sitter en stund. (2004)
Mat: Grillet rødt kjøtt.
Vurdering: En god rund og lettlikendes vin som er best innen et år. Meget godt kjøp. 85 p (2004)
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon under temperaturkontroll
Bestill her:

Grifo Chianti 2004
Salcheto
Italia - Toscana
10224 Cuveco - kr 86,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Eurowine
Farge og duft: Ung mørk rød. Lett duft av røde bær, kirsebær og urter.
Smak: Fin saftig smak, følger duften, sitter godt. (2004)
Mat: Spekemat, lyst kjøtt og grønnsaker.
Vurdering: En god hverdagschianti som er best innen et år. Meget godt kjøp. 85 p (2004)
Laget av: 80% Sangiovese, 10% Canaiolo, 5% Malvasia Nera, 5% Trebbiano
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Pre-maserasjon ved 15 °C i 48 timer, deretter tradisjonell ståltankgjæring i 12 dager
Bestill her:

Villa le Querce Rosso Piceno 2004
La Vite
Italia - Marche
20947 Cuveco - kr 88,20 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vinarius
Farge og duft: Mørk rød. Fruktig duft med noe urter og svake animalske toner.
Smak: Saftig smak, følger duften, fin syresnert i finishen, sitter godt. (2004)
Mat: Lyst kjøtt, ikke for kraftig.
Vurdering: aller best nå men tåler fint et år til. Meget godt kjøp. 85 p (2004)
Laget av: 50% Sangiovese, 50% Montepulciano
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Manuelt høstede druer, tradisjonell temperaturkontrollert vinifikasjon i ståltanker
Bestill her:

Jean Rival Cuvée Préstige 2004
Le Cellier du Sud-Ouest
Frankrike - Madiran
10229 VSD - kr 89,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Scan Vin
Farge og duft: Mørk tett rød. Mørke bær, svarte plommer, skogsbær, urter og animalskhet.
Smak: God smak med fin frukt, behagelig jordsmonnspreg, ok fylde, sitter godt. (2004)
Mat: Enkle retter med rødt kjøtt.
Vurdering: En god og rimelig vin som er best det neste året. 84 p (2004)
Laget av: 95% Tannat, 5% Merlot
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon
Bestill her:

Raimbault Cuvée Magistrale 2004
Vignerons de Rabastens
Frankrike - Gaillac
15300 Vectura - kr 92,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Condor Vinum
Farge og duft: Purpur. Røde og mørke bær.
Smak: Bærpreget anslag, noe tørrstoffer i midten, snille tanniner. (2004)
Mat: Gryter.
Vurdering: Best innen et år. Meget godt kjøp. 84 p (2004)
Laget av: 50% Duras, 30% Syrah, 20% Braucol (=FerServadou)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon
Bestill her:

Réserve du Philosophe Merlot 2003
H. de Montesquieu
Frankrike - Bordeaux
31466 Vectura - kr 101,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød. Røde og mørke bær, noe søtlig krydder.
Smak: Stor saftig smak, fine bløte tanniner, sitter godt. (2003)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: En ok rimelig bordeaux. Meget godt kjøp. 84 p (2003)
Laget av: 90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk
Bestill her:

Maestro Italiano Merlot Cabernet 2005
Maestro Italiano
Italia - Veneto
15315 Vectura - kr 101,10 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød, lys kant. Røde og mørke saftig bær, jordsmonn.
Smak: Følger duften, gode bløte tanniner, fin finish. (2005)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: God vin som tåler et par år. Meget godt kjøp. 85 p (2005)
Laget av: 80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret temperaturkontrollert ved 24 °C
Bestill her:

Ch. Grand Ousteau 2004
GFA Lacoste
Frankrike - Bordeaux
15328 Egen distribusjon - kr 105,50 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. Røde og mørke bær samt snev av animalskhet.
Smak: Bløtt saftig anslag, middels fylde, snille tanniner. (2004)
Mat: Drikkevin, lyst kjøtt.
Vurdering: Lettlikendes bordeaux som er best innen et år . Meget godt kjøp. 84 p (2004)
Laget av: 40% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 30% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk
Bestill her:

Ch. Morton 2001
Baron Thierry
Frankrike - Bordeaux
15319 VSD - kr 109,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. Røde og mørke bær, urter og fatkrydder.
Smak: Ren saftig smak med en del urteraromaer, bløt fylde, snill finish. (2001)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god og rimelig bordeaux som er best nå. 84 p (2001)
Laget av: 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk
Bestill her:

Mosole Refosco dal Peduncolo Rosso 2005
Tenuta Mosole
Italia - Friuli-Venezia Giulia
15325 Egen distribusjon - kr 125,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Eurowine
Farge og duft: Purpur. Røde og mørke bær, kirsebær og urter.
Smak: Fint saftig anslag, bløt stil, snille tanniner. (2005)
Mat: Drikkevin, svinesteik med sjysaus.
Vurdering: Best innen et år. Godt kjøp. 84 p (2005)
Laget av: 100% Refosco
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon med ca. 10 dagers maserasjon ved 28 °C
Bestill her:

Ch. de Viaut 1999
Cigana-Boudat
Frankrike - Bordeaux
15318 VSD - kr 129,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk brunrød. Sølig duft av mørke bær, tørket frukt, lær og fatkrydder.
Smak: Moden saftig varm smak med urter og noe eik fra midten og ut, sitter godt. (1999)
Mat: Saftig rødt kjøtt.
Vurdering: Moden men holder fint et par år til. Meget godt kjøp. 85 p (1999)
Laget av: 50% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 25% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker, temperaturkontrollert gjæring ved 28-30 °C
Bestill her:

Ch. les Huberts 1999
Denis Bergeon
Frankrike - Premières Côtes de Blaye
40409 Vectura - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Moden duft av skogsbær, plommer, tobakk og eik.
Smak: Bløtt anslag, fine tanniner, sitter godt. (1999)
Mat: Lam, lysere kjøttslag.
Vurdering: En moden og drikkeklar bordeaux til en god pris. 85 p (1999)
Laget av: 55% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon
Bestill her:

Rocca Bernarda Refosco dal Peduncolo Rosso 2004
Rocca Bernarda
Italia - Friuli-Venezia Giulia
15322 Egen distribusjon - kr 139,40 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Robert Prizelius
Farge og duft: Purpur. Delikate bæraromaer samt urter og skog.
Smak: Balansert smak med fint bærpreg, bløt fylde, fine tanniner, snill finish med svak bitterhet. (2004)
Mat: Grytestekt kjøtt.
Vurdering: En god vin som er best de neste året. Godt kjøp. 85 p (2004)
Laget av: 100% Refosco dal Peduncolo Rosso
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Sent høstede druer masereres i ståltanker i 9 dager, gjærer tradisjonelt, gjennomgått fullstendig malolaktisk gjæring
Bestill her:

Ch. Ferran 2003
H. Béraud-Sudreau
Frankrike - Pessac-Léognan
15327 Cuveco - kr 169,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. Røde bær, solbær, skog og eik.
Smak: Stram saftig smak med god blaanse, middels fylde, fint integrert eikepreg. (2003)
Mat: Rødt kjøtt.
Vurdering: God nå og de neste tre årene. Godt kjøp. 86 p (2003)
Laget av: 60% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk
Bestill her:

Les Menuts de la Serre 2002
L. d'Arfeuille
Frankrike - Saint-Émilion
40411 Vectura - kr 189,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vinhuset NoFra
Farge og duft: Mørk rød. Røde og mørke bær, solbær, jordsmonn, eik og noe tobakk.
Smak: Rent saftig anslag, godt fatpreg, middels fylde, bløte tanniner, sitter godt. (2002)
Mat: Lettere kjøttretter.
Vurdering: Best innen tre år. Godt kjøp. 86 p (2002)
Laget av: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, tradisjonell vinifikasjon, maserasjonstid: 3 uker
Bestill her:

Ch. la Tour Carnet 1999
Bernard Magrez
Frankrike - Haut-Médoc
13207 Vectura - kr 349,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft av mørke bær, plommer, urter og fatkrydder.
Smak: Saftig smak med fin balanse, gode tanniner, sitter godt. (1999)
Mat: Lam, lettere vilt.
Vurdering: Best innen fem år. Verd prisen? 86 p (1999)
Laget av: 53% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot, 10% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret temperaturkontrollert ved 28-30 °C, maserasjonstid: 3 uker, malolaktisk gjæring i eikefat (nye og brukte fat)
Bestill her:

Vesevo Aglianico 2004
Vesevo s.r.l.
Italia - Campania
44551 Vectura - kr 89,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vinarius
Farge og duft: Purpur. Behagelig snill bærpreget duft med noe krydder.
Smak: Saftig smak med stort bærpreg, snille tanniner. (2004)
Mat: Picnic, grillmat, kosevin.
Vurdering: En god sommervin som er best innen et år. Meget godt kjøp. 84 p (2004)
Laget av: 100% Aglianico
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Druene avstilkes før pressing, gjæret og maserert ved 26 °C i 10-15 dager
Bestill her:

÷
Foral D. Henrique 2004
Adega Coop. Mangualde
Portugal - Dão
20955 Vectura - kr 79,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
The Scandinavian Negotiators
Farge og duft: Mørk rød med blå kant. Røde og mørke bær, plommer, krydder, litt rustikk.
Smak: Stram saftig smak, følger duften, anis og sjokolade i ettersmaken. (2004)
Mat: Grillet svin eller lam.
Vurdering: Ok sommervin som bør serveres kjølig. Best nå. Meget godt kjøp. 83 p (2004)
Laget av: 35% Aragones, 35% Jaen, 15% Touriga Nacional, 15% Alfrocheiro
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Druene avstilkes før pressing, deretter temperaturkontrollert gjæring i 7 dager
Bestill her:

÷
Vale de Castro
Adegas Vinsa
Portugal
15311 Cuveco - kr 79,60 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett mørk rød. Røde mørke bær, solbær, sjokolade og skogbunn.
Smak: Ren saftig smak, tørr finish. (UÅ)
Mat: Lettere retter med lyst kjøtt og noe fedme i tilbehøret.
Vurdering: En enkel og billig vin som er best nå. 81 p (UÅ)
Laget av: Camarate, Tinta Miuda, Alicante Bouchet
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell temperaturkontrollert vinifikasjon i ståltanker
Bestill her:

÷
Vernissage Syrah 2005
Cave Saint Desirat
Frankrike - Ardeche
20943 Vectura - kr 79,80 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Cork Wines & Spirits
Farge og duft: Blårød. Behagelig duft av mørke bær, skogsbær, urter og krydder.
Smak: Lett saftig smak, snille tanniner. (2005)
Mat: Drikkevin, fisk, pasta.
Vurdering: En saftig og lettdrikkelig vin til en gunstig pris. Best nå. 83 p (2005)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk
Bestill her:

÷
Encosta do Moinho 2004
Adega Cooperativa de Carvoeira
Portugal - Estremadura
15310 Vectura - kr 81,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Robert Prizelius
Farge og duft: Ung purpur. Ung bærpreget duft.
Smak: Saftig ren smak, sitter en stund. (2004)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: En enkel men god drikkevin som er best nå. Billigere kan det knapt bli. 82 p (2004)
Laget av: Castelão, Aragonez, Caladuc, Trincadeira Preta
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk
Bestill her:

÷
Helios Aglianico 2004
C.V.B.C
Italia - Campania
20954 Vectura - kr 84,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Fin duft av varme mørke bær, svarte plommer, urter og krydder.
Smak: Stram men saftig smak, følger duften, en del sødme mot slutten forstyrrer litt. (2004)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Best nå. Godt kjøp. 83 p (2004)
Laget av: 100% Aglianico
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell temperaturkontrollert gjæring i 8 dager, gjennomgått fullstendig malolaktisk gjæring, ståltankmodnet
Bestill her:

÷
Grimaldi Dolcetto d'Alba 2005
Grimaldi Luigino
Italia - Piemonte
20951 Vectura - kr 85,40 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
The Scandinavian Negotiators
Farge og duft: Mørk rød med blå kant. Ren bærpreget duft.
Smak: Kirsebær og urter gjennom hele smakskurven, bløte tanniner og anis i ettersmaken. (2005)
Mat: Pasta, pizza.
Vurdering: Lettdrikkelig vin som gjerne kan serveres lett avkjølt. Best nå. 83 p (2005)
Laget av: 100% Dolcetto
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon med 3 dagers maserasjon
Bestill her:

÷
Mediterranean 2005
Cantina del Locorotondo
Italia
15324 Vectura - kr 87,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Eurowine
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Enkel ren og bærpreget duft.
Smak: Saftig smak, fine tanniner. (2005)
Mat: Spekemat.
Vurdering: Serveres lett avkjølt. Best nå. Godt kjøp. 82 p (2005)
Laget av: Sangiovese, Negroamaro, MalvasiaNera
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker
Bestill her:

÷
Domaine d'Astros Cuvée Prestige 2005
S.C.E.A. du Ch. d'Astros
Frankrike - Maures
40776 Cuveco - kr 88,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Danvik Vin
Farge og duft: Mørk rød med moden kant. Bløt duft av bær, blomster og urter.
Smak: Følger duften, harmonisk, sitter en stund. (2005)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: Best nå. Vel verd prisen. 82 p (2005)
Laget av: 50% Carignan, 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Alicante
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Maskinell innhøsting, gjæret temperaturkontrollert ved 28-32 °C i ståltanker i 20-22 dager, gjennomgått malolaktisk gjæring
Bestill her:

÷
Le Magnolie Cabernet Sauvignon 2004
Az. Agr. Le Magnolie di Lorenzon
Italia - Veneto
20950 Vectura - kr 88,70 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Bakken Vin & Gourmet
Farge og duft: Ung blårød. Særpreget duft av røde bær, urter, plomme og urter/paprika.
Smak: Stram saftig smak med en del fruktsyrer i slutten. (2004)
Mat: Gryter.
Vurdering: Smårustikk vin som er best nå. Verd prisen. 80 p (2004)
Laget av: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon
Bestill her:

÷
Domaine de Bassail 2004
Patrick Berdoulet et Francoise Roca
Frankrike - Madiran
20944 Vectura - kr 89,50 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Tett mørk rød. Mørke bær samt syrlige bær og jordsmonn.
Smak: Rustikt anslag, saftig stil med noe urter. (2004)
Mat: Enklere kjøttretter.
Vurdering: Ok rimelig vin som er best nå. 83 p (2004)
Laget av: 70% Tannat, 30% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon
Bestill her:

÷
Viña San Marcos Cabernet Sauvignon 2005
Bodegas Lalanne
Spania - Somontano
15313 Cuveco - kr 101,10 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Eurowine
Farge og duft: Tett rød mot svart. Mørke bær, skogsbær, fat og skog.
Smak: Ung stram og fruktig smak med fine tanniner. (2005)
Mat: Grillet kjøtt.
Vurdering: Bør nytes avkjølt i løpet av et år. Godt kjøp. 83 p (2005)
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret tradisjonelt i ca. 30 dager
Bestill her:

÷
Pisse-Dru Beaujolais 2004
Noémie Vernaux
Frankrike - Beaujolais
15301 Vectura - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Rød med lys kant. Røde bær og blomster.
Smak: Leskende snill smak, myk finish. (2004)
Mat: Drikkevin, lette fiskeretter.
Vurdering: En drikkeklar beaujolais. Verd prisen. 82 p (2004)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon, masserasjonstid: 10 dager
Bestill her:

÷
Vallformosa Tempranillo Cabernet Sauvignon Reserva 2001
Masia Vallformosa
Spania - Penedès
15308 Vectura - kr 127,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk ung rød med lys kant. Røde og mørke bær, trekrydder, vanilje og høy.
Smak: Stramt anslag, noe mørke bær, litt tørre tanniner, svakt animalsk finish. (2001)
Mat: Lettere kjøttretter, gjerne med litt fedme i tilbehøret.
Vurdering: For den som liker fatpreget spansk vin. Best innen et år. Verd prisen. 83 p (2001)
Laget av: 85% Tempranillo, 15% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Manuelt høstede druer, maserasjon og gjæring ved 26-28 °C i 15 dager i ståltanker
Bestill her:

÷
Il Volo di Alessandro Sangiovese di Puglia 2003
Castel di Salve
Italia - Puglia
15330 Cuveco - kr 129,50 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk kjerne, brunrød kant. Moden bærpreget duft.
Smak: Følger duften, varme toner i midten, bløte tanniner. (2003)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: Litt slapp. Best nå. 81 p (2003)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Temperaturkontrollert gjæring, maserasjonstid: 13 dager
Bestill her:

÷
Pojega Valpolicella Classico Superiore 2004
Guerrieri Rizzardi
Italia - Veneto
15323 Cuveco - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Eurowine
Farge og duft: Ung mørk rød. Fin duft av røde og mørke bær, kirsebær, krydder og mokka.
Smak: Saftig anslag, tørker litt fra modten og utpver. (2004)
Mat: Lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: Best nå. Verd prisen. 82 p (2004)
Laget av: 80% Corvina/Corvinone, 10% Merlot, 5% Molinara, 5% Rondinella
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Lang maserasjonstid og gjæring, 30-50% ripasso-druer, malolaktisk gjæring i eikefat
Bestill her:

÷
Foja Tonda 2003
Albino Armani
Italia - Trentino
15326 VSD - kr 190,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Eurowine
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Fin delikat bærduft, særlig kirsebær samt tydelig eik.
Smak: Stramt anslag, noe fruktsyrer, middels fylde, fine tanniner, sitter godt. (2003)
Mat: Grillet rødt kjøtt.
Vurdering: Sjelden vin men den forsvarer likevel ikke prisen. Best innen et par år. 83 p (2003)
Laget av: 100% Casetta
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Kaldmaserert i 7 dager deretter temperaturkontrollert gjæring
Bestill her:
 

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet juli 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet juli 2006 - hvitvin

>>>

Del 2: Nyhetene på polet juli 2006 - rødvin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her