Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

Du kan godt hente fram gamle rødvinsfavoritter etter sommertørken, for septembernyhetene har lite å by på for den rødvinssugne. Her er resten av de nye hvite.
Redaksjonen
31 August 2006 - 15:01

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

>>>

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Supre østerrikere
Selv om tysk riesling er fokusområde på polet i september, må de tyske vinene tåle å dele på oppmerksomheten med naboene i sør. For de østerrikske hvite nyhetene er minst like gode. Røverkjøpet Gobelsburger Riesling 2005 og supervinen Hirsch Zöbing Gaisberg Riesling 2004 er begge verd om ikke å dø for så i alle fall å stille seg i kø for.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 2. september 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. september 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget september 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

>>>

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Annen hvitvin:

÷
Hirsch Zöbing Gaisberg Riesling 2004
Weingut Hirsch
Østerrike - Kamptal
10984 VSD - kr 249,90 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Best Buys International
Farge og duft: Gulgrønn. Dyp fin fruktig duft med flotte mineraltoner, litt tropiske undertoner.
Smak: Rik balansert smak med god fasthet samt et saftig midtparti, fine syrer i finishen som gir god tørrhet. (2004)
Mat: Stekt eller grillet sjømat.
Vurdering: En strålende riesling som vil utvikle seg videre i minst fem år til. Meget godt kjøp. 90 p (2004)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Gobelsburger Riesling 2005
Schloss Gobelsburg
Østerrike - Kamptal
43988 Vectura - kr 118,10 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Red & White
Farge og duft: Ung gulgrønn. Frisk duft av urter og mineraler.
Smak: Friskt anslag, balansert med fine frukttoner, sitter godt med mineraler i finishen. (2005)
Mat: Allround sjømat og grønnsaksretter.
Vurdering: En god og anvendelig riesling som drikker godt et par år til. Meget godt kjøp. 87 p (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Bäurl Kellerberg Riesling Smaragd 2004
Weing. Baüerl
Østerrike - Wachau
10985 VSD - kr 196,20 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Trans Nordic Selections
Farge og duft: Ung gul. Spennende fruktig duft med noe urter og krydder.
Smak: Fast med en del syrer, noe stikkelsbær i finishen. (2004)
Mat: Laks.
Vurdering: En god riesling som er best innen et par år. Verd prisen. 84 p (2004)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. lagring i store eikefat, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Allram Zöbinger Heiligenstein Riesling 2004
Weing. Allram
Østerrike - Kamptal
10168 Vectura - kr 244,40 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Eurowine
Farge og duft: Gulgrønn. Fin duft.
Smak: Flott fruktig smak, behagelige syrer, frisk finish med en del urter og mineraler mot slutten. (2004)
Mat: Sjømat.
Vurdering: En god riesling som holder i fire år til. Verd prisen. 86 p (2004)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 10 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Ch. de l'Isolette 2005
Earl Luc Pinatel
Frankrike - Côtes du Luberon
40656 Cuveco - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Ung gul. Ren frisk duft av sitrus, solbærblader og epler.
Smak: En del fedme samt moden frukt i smaken, snill finish. (2005)
Mat: Alene.
Vurdering: Mangler litt spenst, men grei som drikkevin. Må nytes nå. Godt kjøp. 82 p (2005)
Laget av: 30% Rousanne, 30% Marsanne, 25% Grenache Blanc, 15% Clairette
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Mantlerhof Riesling 2005
Weing. Mantlerhof
Østerrike - Kremstal
10177 Vectura - kr 109,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Eurowine
Farge og duft: Ung grønngul. Ren fruktig duft med noe blomster.
Smak: Stram saftig smak med en del syrer, frisk finish. (2005)
Mat: Enkle sjømatretter med noe fedme.
Vurdering: En enkel og lettdrikkelig vin som er best nå. Verd prisen. 83 p (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 md. fatlagring for deler av vinen, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

>>>

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her