Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

Du kan godt hente fram gamle rødvinsfavoritter etter sommertørken, for septembernyhetene har lite å by på for den rødvinssugne. Her er resten av de nye hvite.
Redaksjonen
31 August 2006 - 15:01

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

>>>

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Supre østerrikere
Selv om tysk riesling er fokusområde på polet i september, må de tyske vinene tåle å dele på oppmerksomheten med naboene i sør. For de østerrikske hvite nyhetene er minst like gode. Røverkjøpet Gobelsburger Riesling 2005 og supervinen Hirsch Zöbing Gaisberg Riesling 2004 er begge verd om ikke å dø for så i alle fall å stille seg i kø for.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 2. september 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. september 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget september 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

>>>

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Annen hvitvin:

÷
Hirsch Zöbing Gaisberg Riesling 2004
Weingut Hirsch
Østerrike - Kamptal
10984 VSD - kr 249,90 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Best Buys International
Farge og duft: Gulgrønn. Dyp fin fruktig duft med flotte mineraltoner, litt tropiske undertoner.
Smak: Rik balansert smak med god fasthet samt et saftig midtparti, fine syrer i finishen som gir god tørrhet. (2004)
Mat: Stekt eller grillet sjømat.
Vurdering: En strålende riesling som vil utvikle seg videre i minst fem år til. Meget godt kjøp. 90 p (2004)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Gobelsburger Riesling 2005
Schloss Gobelsburg
Østerrike - Kamptal
43988 Vectura - kr 118,10 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Red & White
Farge og duft: Ung gulgrønn. Frisk duft av urter og mineraler.
Smak: Friskt anslag, balansert med fine frukttoner, sitter godt med mineraler i finishen. (2005)
Mat: Allround sjømat og grønnsaksretter.
Vurdering: En god og anvendelig riesling som drikker godt et par år til. Meget godt kjøp. 87 p (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Bäurl Kellerberg Riesling Smaragd 2004
Weing. Baüerl
Østerrike - Wachau
10985 VSD - kr 196,20 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Trans Nordic Selections
Farge og duft: Ung gul. Spennende fruktig duft med noe urter og krydder.
Smak: Fast med en del syrer, noe stikkelsbær i finishen. (2004)
Mat: Laks.
Vurdering: En god riesling som er best innen et par år. Verd prisen. 84 p (2004)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. lagring i store eikefat, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Allram Zöbinger Heiligenstein Riesling 2004
Weing. Allram
Østerrike - Kamptal
10168 Vectura - kr 244,40 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Eurowine
Farge og duft: Gulgrønn. Fin duft.
Smak: Flott fruktig smak, behagelige syrer, frisk finish med en del urter og mineraler mot slutten. (2004)
Mat: Sjømat.
Vurdering: En god riesling som holder i fire år til. Verd prisen. 86 p (2004)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 10 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Ch. de l'Isolette 2005
Earl Luc Pinatel
Frankrike - Côtes du Luberon
40656 Cuveco - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Ung gul. Ren frisk duft av sitrus, solbærblader og epler.
Smak: En del fedme samt moden frukt i smaken, snill finish. (2005)
Mat: Alene.
Vurdering: Mangler litt spenst, men grei som drikkevin. Må nytes nå. Godt kjøp. 82 p (2005)
Laget av: 30% Rousanne, 30% Marsanne, 25% Grenache Blanc, 15% Clairette
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Mantlerhof Riesling 2005
Weing. Mantlerhof
Østerrike - Kremstal
10177 Vectura - kr 109,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Eurowine
Farge og duft: Ung grønngul. Ren fruktig duft med noe blomster.
Smak: Stram saftig smak med en del syrer, frisk finish. (2005)
Mat: Enkle sjømatretter med noe fedme.
Vurdering: En enkel og lettdrikkelig vin som er best nå. Verd prisen. 83 p (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 md. fatlagring for deler av vinen, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

>>>

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her