Nyhetene på polet september 2010 - Rødvin fra Frankrike

Redaksjonen
02 September 2010 - 17:38

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rødvin fra Frankrike

(86p)
Janiny Syrah Bio 2009
Mas de Janiny
Frankrike - Oc
80528 Vectura - kr 260,00 (200cl)
Basisutvalg, kategori 3
Robert Prizelius
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin parfymert duft med røde og mørke bær.
Smak: Bløtt fyldig anslag, rund og god med fine syrer, bløte tanniner, noe sødme fra frukten, men veldig god fasthet, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En virkelig god munnfull. Flott BIB. (2009)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(86p)
Berthollier Gamay 2009
Denis et DidierBerthollier
Frankrike - Savoie
80533 Vectura - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vectura
Farge og duft: Klar kald rød. Fin innbydende duft, tiltalende bærpreg, en del jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, god saftighet, fint bitt, sitter godt utover med deilig saftighet i finishen. (2009)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god vin for de neste to-tre årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Terreo Négrette 2009
EMB 81105D
Frankrike - Comté Tolosan
80531 VSD - kr 87,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Bibendum
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin ung fersk bærduft, søte og mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, fin fylde, godt bitt, ok syre, bløte tanniner, mye mørke bær som krekling og blåbær i finishen, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Kjøtt med saus, gryter.
Vurdering: En svært kjøttfull ung vin som holder fint i tre år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: Négrette
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(85p)
Comtesse de Marion Syrah 2009
Domaines Robert Vic
Frankrike - Oc
80527 Vectura - kr 89,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Vectura
Farge og duft: Dyp tett rød. Litt stall, jordsmonn, modne mørke bær i duften.
Smak: Bløtt anslag, rund stil, men god syre og fine tanniner, bra fylde, god munnfull, vokser utover, bra karakter. (2009)
Bruksområde: Gryter, enklere retter.
Vurdering: En lettlikendes vin med god karakter for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Domaine de la Chaise Gamay 2009
Christophe Davault
Frankrike - Touraine
10798 Cuveco - kr 103,10 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung fersk duft med noe jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, noe sødme, rund og lettdrikkelig, fin syre, sitter godt med gode tanniner mot slutten. (2009)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En innsmigrende vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(85p)
Domaine du Fresche Gamay 2009
Alain Boré
Frankrike - Anjou
80529 Vectura - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Dyp kald rød. Kjøttfullt bærpreg i duften.
Smak: Mer dempet bærpreg i smaken, en del tanniner tar noe overhånd, men balanseres av fin bærsødme, ok syre, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Lyst kjøtt med noe fedme.
Vurdering: En god matvin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(84p)
Domaine de l'Amounier Rouge 2009
Sophie & Thierry Chardon
Frankrike - Touraine
10799 Vectura - kr 122,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
VINE
Farge og duft: Dyp ung rød. Fin jordsmonnsduft, men også syrlige og søte mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, myk og saftig, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Sommermat.
Vurdering: En lettdrikkelig vin for det neste året. Godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Domaine Vignesens Les Maons Gamay 2009
Domaine Vignesens
Frankrike - Savoie
10813 Vectura - kr 125,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Klar kald rød. Fin ung duft med tydeligjordsmonnspreg, gode lette bærtoner.
Smak: Bløtt anslag, saftig og lettdrikkelig med ok syre, bløte tanniner, middels til lett fylde, tanninene kommer mer mot slutten. (2009)
Bruksområde: Lettere retter.
Vurdering: En god vin som vinner på saftigheten. Best innen et par år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 4 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
XVIII Bordeaux 2005
MAX Bordeaux
Frankrike - Premières Côtes de Bordeaux
50503 Bordeaux Vinhandel - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Bordeaux Vinhandel
Farge og duft: Dyp varm rød. Fin moden duft med klassiske toner, jordsmonn, stall og cedertre.
Smak: Bløtt anslag, veldig mykt og modent solbærpreg, bløt syre, tørker litt utover, fint bitt i finishen. (2005)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En drikkeklar bordeaux som er best innen et år. Godt kjøp. (2005)
Laget av: 60% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 5% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring (50% i ny eik), 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Ch. Tayet Cuvée Prestige 2007
SCEA Ch. Haut Breton Larigaudiere
Frankrike - Bordeaux
15713 Vectura - kr 159,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Arntzen Vin & Cigar
Farge og duft: Dyp ung rød. En del fat i duften samt et modent bærpreg.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk, mangler litt fylde og spenst, men ok, tørker fint utover. (2007)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En ok bordeaux for det neste året. Verd prisen. (2007)
Laget av: 60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring (50% nye fat), 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Ch. Prat-Castel 2009
Earl Calmet
Frankrike - Gaillac
80532 VSD - kr 96,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung og fersk bærduft, mye mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, mangler litt bærsødme, ok syre og tanniner. (2009)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: Litt kjedelig rett og slett. Verd prisen. (2009)
Laget av: 80% Duras, 10% Syrah, 10% Fer-Sarvadou
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Medinet Merlot 2009
Edouard Ch. Tavan et Compadnie
Frankrike - Oc
50922 Kjellermesteren - kr 141,40 (100cl)
Basisutvalg, kategori 6
Kjellermesteren
Farge og duft: Klar kald rød. Søtlig duft, ganske innbydende bærpreg.
Smak: Bløtt anslag, myk med fin saftighet, lett bitt, en del sødme, lett bitt. (2009)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Veldig saftpreget vin, men pluss for renhet. Nå. Verd prisen. (2009)
Laget av: 100% Merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Ardechois Syrah 2009
Vignerons Ardechois
Frankrike - Coteaux de l'Ardèche
80530 VSD - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung fersk bærduft.
Smak: Bløtt anslag, tørker litt mye fra starten, en del bittertoner, litt grønn mot slutten. (2009)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: Trenger kanskje litt tid? Verd prisen. (2009)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (73p)
Sans Souci 2009
A. de Grassi
Frankrike - Bordeaux
80526 Vectura - kr 87,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Farge og duft: Dyp klar rød. Litt rustikk duft med paprikatoner.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, veldig rustikk i jordlig retning, ok syre og lett tanninbitt. (2009)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En ikke særlig tiltalende vin. Tre flasker prøvet. (2009)
Laget av: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her