Nyhetene på polet september 2010 - Alkoholfritt

Redaksjonen
02 September 2010 - 16:33

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Alkoholfritt

+ (87p)
Ringi Gravenstein
Charlotta K. Ringi
Norge - Slependen
10776 VSD - kr 55,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Ringi
Farge og duft: Uklar gul. Nydelig epleduft, kjøttfull, som å knaske et eple.
Smak: Fruktig anslag, balansert sødme, fin syre, godt bitt utover, god fylde, deilig eplepreg, lang ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Sjømat, lyst kjøtt, drinker.
Vurdering: En flott eplejuice. (UÅ)
Laget av: 100% epler (Gravenstein)
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(86p)
Ringi James Grieve
Charlotta K. Ringi
Norge - Slependen
10816 VSD - kr 55,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Ringi
Farge og duft: Uklar gul. Deilig duft av sommerhage, søte epler.
Smak: Fruktig og bløt med fint sødme, fin syre men noe dempet, masse eplefrukt, nesten tropisk i stilen, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Kos, drinker med en del lime eller sitron.
Vurdering: Et veldig godt uttrykk for eplesorten. (UÅ)
Laget av: 100% epler (James Grieve)
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Himmelstund Äppelcider
Miproducts
Sverige
10774 Bring - kr 47,20 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Gourmet Norge
Farge og duft: Lys gul. Veldig god epleduft.
Smak: Friskt anslag, veldig tørr og frisk med fint skum, godt eplepreg, frisk og god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, fingermat, sjømat.
Vurdering: Et godt alkoholfritt alternativ. (UÅ)
Laget av: Epler, kullsyreholdig kildevann (Stenkulla Brunn), sukker, eplearoma
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (79p)
Nanny State
BrewDog
Skottland
10775 Vectura - kr 16,00 (33cl)
Basisutvalg, kategori 3
Cask Norway
Farge og duft: Brungyllen. Parfymert søtlig duft.
Smak: Veldig bitter i starten, tørker mye utover, godt maltpreg, men kunne hatt mer sødme, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Tørsteslukker, fårikål.
Vurdering: Er alkoholfritt øl for viderekomne. (UÅ)
Laget av: Hvete, gjær, humle, vann
Alkoholinnhold: 0,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (79p)
Ebony Vale Chardonnay
Villa Eden
Tyskland
33549 Vectura - kr 49,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Lys gulgrønn. Fin ren duft med godt druepreg.
Smak: Fruktig anslag, god frukt, ok syre, prikker lett, bra fylde til alkoholfritt å være, frisk og ren finish. (UÅ)
Bruksområde: Sjømat, aperitiff.
Vurdering: En overraskende vellaget alkoholfri hvitvin. (UÅ)
Laget av: Avalkoholisert hvitvin (Chardonnay), rektifisert druesaftkonsentrat, naturlig aroma, kullsyre
Alkoholinnhold: 0,1% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(74p)
Ebony Vale Cabernet Sauvignon
Villa Eden
Tyskland
33550 Vectura - kr 51,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Klar varm rød. Ok bærduft, litt kokt og jordlig.
Smak: Fruktig anslag, lett fylde, ok syre, bløt og saftig, noe enkel. (UÅ)
Bruksområde: Lette retter.
Vurdering: En enkel men grei alkoholfri vin. (UÅ)
Laget av: Avalkoholisert rødvin (100% Cabernet Sauvignon), naturlig aroma, kullsyre
Alkoholinnhold: 0,1% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her