Nyhetene på polet september 2010 - Alkoholfritt

Redaksjonen
02 September 2010 - 17:33

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Alkoholfritt

+ (87p)
Ringi Gravenstein
Charlotta K. Ringi
Norge - Slependen
10776 VSD - kr 55,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Ringi
Farge og duft: Uklar gul. Nydelig epleduft, kjøttfull, som å knaske et eple.
Smak: Fruktig anslag, balansert sødme, fin syre, godt bitt utover, god fylde, deilig eplepreg, lang ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Sjømat, lyst kjøtt, drinker.
Vurdering: En flott eplejuice. (UÅ)
Laget av: 100% epler (Gravenstein)
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(86p)
Ringi James Grieve
Charlotta K. Ringi
Norge - Slependen
10816 VSD - kr 55,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Ringi
Farge og duft: Uklar gul. Deilig duft av sommerhage, søte epler.
Smak: Fruktig og bløt med fint sødme, fin syre men noe dempet, masse eplefrukt, nesten tropisk i stilen, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Kos, drinker med en del lime eller sitron.
Vurdering: Et veldig godt uttrykk for eplesorten. (UÅ)
Laget av: 100% epler (James Grieve)
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Himmelstund Äppelcider
Miproducts
Sverige
10774 Bring - kr 47,20 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Gourmet Norge
Farge og duft: Lys gul. Veldig god epleduft.
Smak: Friskt anslag, veldig tørr og frisk med fint skum, godt eplepreg, frisk og god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, fingermat, sjømat.
Vurdering: Et godt alkoholfritt alternativ. (UÅ)
Laget av: Epler, kullsyreholdig kildevann (Stenkulla Brunn), sukker, eplearoma
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (79p)
Nanny State
BrewDog
Skottland
10775 Vectura - kr 16,00 (33cl)
Basisutvalg, kategori 3
Cask Norway
Farge og duft: Brungyllen. Parfymert søtlig duft.
Smak: Veldig bitter i starten, tørker mye utover, godt maltpreg, men kunne hatt mer sødme, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Tørsteslukker, fårikål.
Vurdering: Er alkoholfritt øl for viderekomne. (UÅ)
Laget av: Hvete, gjær, humle, vann
Alkoholinnhold: 0,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (79p)
Ebony Vale Chardonnay
Villa Eden
Tyskland
33549 Vectura - kr 49,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Lys gulgrønn. Fin ren duft med godt druepreg.
Smak: Fruktig anslag, god frukt, ok syre, prikker lett, bra fylde til alkoholfritt å være, frisk og ren finish. (UÅ)
Bruksområde: Sjømat, aperitiff.
Vurdering: En overraskende vellaget alkoholfri hvitvin. (UÅ)
Laget av: Avalkoholisert hvitvin (Chardonnay), rektifisert druesaftkonsentrat, naturlig aroma, kullsyre
Alkoholinnhold: 0,1% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(74p)
Ebony Vale Cabernet Sauvignon
Villa Eden
Tyskland
33550 Vectura - kr 51,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Klar varm rød. Ok bærduft, litt kokt og jordlig.
Smak: Fruktig anslag, lett fylde, ok syre, bløt og saftig, noe enkel. (UÅ)
Bruksområde: Lette retter.
Vurdering: En enkel men grei alkoholfri vin. (UÅ)
Laget av: Avalkoholisert rødvin (100% Cabernet Sauvignon), naturlig aroma, kullsyre
Alkoholinnhold: 0,1% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her