BRANSJE: Nytt destilleri kupper spritguru
Bransje

Nytt destilleri kupper spritguru

Stig Bareksten forlater Det Norske Brenneri i Grimstad for å utvikle mikrobrenneri og håndlagde spritprodukter i Bergen.

Stig Bareksten blir utvikler, sjefsdestillatør og medeier i mikrobrenneriet OSS CRAFT Distillery i Bergen.

- Vi har sikret oss kanskje verdens beste brennevinsdestillatør av håndlaget sprit, sier daglig leder Steinar Knutsen. Knutsen var også stifteren av 7 Fjell Bryggeri  i Bergen, samt Northern & Co., og Voss Fellesbryggeri. Det siste sammen med vossingen Arne Hjeltnes. 

Stig Bareksten slutter i Det Norske Brenneri som han var med å etablere i 2011 sammen med tidligere Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik. Sammen med Puntervold har de utviklet en serie akevitter under navnet Arvesølvet, Norges første whisky Audny, og nå sist en fatlagret gin og en gin som kommer på markedet i november. 

Kunne ikke si nei

- Jeg kunne ikke si nei til denne muligheten. OSS CRAFT Distillery har et vanvittig ambisjonsnivå og har allerede utviklet produkter som er kvalitetsmessig helt enestående, sier Bareksten.

43-åringen er lidenskapelig opptatt av de ulike variantene innen brennevin. De siste årene har han nærmest levd et gründerliv med ansvar for produktutvikling, markedsføring og distribusjon av de håndlagde produktene til Det Norske Brenneri.

Bare være kreativ

- Nå skal jeg bare konsentrere meg om det kreative, være utvikler og destillatør. De siste årene har det skjedd en revolusjon innen bryggeribransjen, hvor mikrobryggerier har tatt en stadig større andel av øl-markedet. Denne trenden vil vi også se for fullt innen brennevin. Folk etterspør håndarbeid basert på genuine oppskrifter og ikke minst at gode og ekte historier kan knyttes til produktene, sier han entusiastisk. 

Galskap

Den nye sjefsdestillatøren er bergenser, men har bodd utenbys de siste 20 årene. At Bergen skal bli en internasjonal utskytningsrampe for en serie ulike og håndlagde brennevinsserier, var en fristelse Bareksten ikke kunne motstå.

- Fordi dette er den ultimate kombinasjonen av galskap og patrioisme. Dette er noe jeg tror på.  Samtidig er det rigget opp en profesjonell struktur i virksomheten. Jeg skal lage verdens beste brennevin, det er det enkle og lidenskapelige mandatet. Og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Bareksten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen