Øker i Bodø

Hotellbransjen i Bodø merker ikke mye til finanskrisen.
Redaksjonen
28 Mai 2009 - 15:00

Hotellene ligger nemlig klart over landsdelssnittet når det gjelder antall gjestedøgn.
 
Det viser tall ab24 har innhentet fra NHO Reiseliv.
 
Økning
Statistikken for antall overnattinger for årets tre første måneder viser en økning på 5,8 prosent for Nord-Norge.
 
Og det er Nordland som kommer best ut. Her er økningen på 7,9 prosent, mens Bodø har en økning på hele 11,9 prosent.
 
Statistikken er noe misvisende, da påsken kom i mars i fjor og i april i år. Korrigerer man for dette, så vil landsdelstallene være som i fjor, mens Bodø er opp med seks prosent.
 
Mer på hverdager
- Vi har merket en markant økning både på kurs og konferanse og forretningsreisende på hverdager, sier direktør Jan Ove Edvardsen ved Radisson Blu Hotel Bodø til ab24.
 
- Innbookingen for sommersesongen er så langt på linje med fjoråret, og samlet sett tror vi 2009 vil bli et godt hotellår, sier Edvardsen.
 
Vært flinke
Også Rica Hotell Bodø har hatt en markert økning så langt i 2009.
 
- Vi har vært flinke til å selge inn hotellet, og har langsiktige avtaler med blant annet Forsvaret og Helse Nord. Samtidig er Rica et godt innarbeidet merkevarenavn, sier direktør Hege Stefansen ved Rica Bodø Hotell.
 
Stefansen er spent på sommersesongen.
 
- Vi har flere rom å selge i år enn i fjor, men håper at trenden fra starten av året vil fortsette utover sommeren, sier hun.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her