Øl
Det brygger opp til et tøft oppgjør i Årets Bryggeribråk

Det brygger opp til et tøft oppgjør i Årets Bryggeribråk

Bådin fra Bodø og Borg Brugghus fra Reykjavik forbereder seg nå til å møtes i finalen som kan bli et oppgjør mellom vikinger.
Aase E. Jacobsen
22 Oktober 2016 - 13:04

Bådin tok en 2-1 seier over Kinn i semifinalen av årets Bryggeribråk på Håndverkstuene som til sammen har involvert 24 bryggerier, fra alle nordiske land.

Frykter islendingene

Dermed skal bodøbryggeriet møte islandske Borg Brugghus i finalen kommende mandag.

-Vi er bekymret for hva islendingene kommer til å stille opp med, sier Andreas Myrvold, daglig leder og oppvasker, som er hans egen stillingsbeskrivelse.

Islendingene er ikke bare kjent for sitt fotballag, men nå også for sitt øl som ikke er som alle andres øl. De tilsetter mer enn gjerne uvante ingredienser som tørrfisk og vulkansk aske.

Men bodøbryggerne lar seg ikke skremme. Troen på eget brygg og med stoltheten knyttet til byens fotballag Bodø-Glimt i ryggmargen, gjør at de går løs på oppgaven med dødsforakt. Og det til tross for at seieren ikke kunne kommet på et mer ubeleilig tidspunkt.

Kjører fotballkortene?

-Vi har nesten solgt oss tomme for øl, men vi skal få det til, hevder Andreas som sammen med kollega Thomas Strøm i de nærmeste dagene skal teste sortimentet mot finalemenyen.

Til lammelår med karamellisert løkterte var det Kinns Julepryl-blanding som stakk av med seieren foran Bådin Vestfjorden IPA.

Mens de innledende rundene har hatt tre retters menyer som byggeriene skal sette øl til, er det fire retter i finalen. Sannsynligheten for at Bådin kommer til å satse alle fotballkortene denne gangen er stor.

Bådins spesialserie med gjestebryggere hvor etikettdesignet er inspirert av vintage fotballkort, er så langt laget i tre utgaver, Erlann Eldorsen med Still Smokin' Rauchbier, Kjetil Jikiun med en Independent Imperial Stout og Espen Lothe med Beer & Lothing In Bodø Belgian Dubbel. Dette siste ølet ble brukt i et blandet utgave i semifinalen mot Kinn (som også stilte med bare blandete øl), men i finalen blir det kanskje ren vare. De som har sikret seg billetter til finalen 24. oktober får smake.

Årets Bryggeribråk er tredje runde av denne populære mandagsaktiviteten på Håndverkerstuene. Primus motor er daglig leder Hans Tryggvasson som sammen med personalet er blitt enige om en ny runde i 2017.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her