Øl
Det brygger opp til et tøft oppgjør i Årets Bryggeribråk

Det brygger opp til et tøft oppgjør i Årets Bryggeribråk

Bådin fra Bodø og Borg Brugghus fra Reykjavik forbereder seg nå til å møtes i finalen som kan bli et oppgjør mellom vikinger.
Aase E. Jacobsen
22 Oktober 2016 - 14:04

Bådin tok en 2-1 seier over Kinn i semifinalen av årets Bryggeribråk på Håndverkstuene som til sammen har involvert 24 bryggerier, fra alle nordiske land.

Frykter islendingene

Dermed skal bodøbryggeriet møte islandske Borg Brugghus i finalen kommende mandag.

-Vi er bekymret for hva islendingene kommer til å stille opp med, sier Andreas Myrvold, daglig leder og oppvasker, som er hans egen stillingsbeskrivelse.

Islendingene er ikke bare kjent for sitt fotballag, men nå også for sitt øl som ikke er som alle andres øl. De tilsetter mer enn gjerne uvante ingredienser som tørrfisk og vulkansk aske.

Men bodøbryggerne lar seg ikke skremme. Troen på eget brygg og med stoltheten knyttet til byens fotballag Bodø-Glimt i ryggmargen, gjør at de går løs på oppgaven med dødsforakt. Og det til tross for at seieren ikke kunne kommet på et mer ubeleilig tidspunkt.

Kjører fotballkortene?

-Vi har nesten solgt oss tomme for øl, men vi skal få det til, hevder Andreas som sammen med kollega Thomas Strøm i de nærmeste dagene skal teste sortimentet mot finalemenyen.

Til lammelår med karamellisert løkterte var det Kinns Julepryl-blanding som stakk av med seieren foran Bådin Vestfjorden IPA.

Mens de innledende rundene har hatt tre retters menyer som byggeriene skal sette øl til, er det fire retter i finalen. Sannsynligheten for at Bådin kommer til å satse alle fotballkortene denne gangen er stor.

Bådins spesialserie med gjestebryggere hvor etikettdesignet er inspirert av vintage fotballkort, er så langt laget i tre utgaver, Erlann Eldorsen med Still Smokin' Rauchbier, Kjetil Jikiun med en Independent Imperial Stout og Espen Lothe med Beer & Lothing In Bodø Belgian Dubbel. Dette siste ølet ble brukt i et blandet utgave i semifinalen mot Kinn (som også stilte med bare blandete øl), men i finalen blir det kanskje ren vare. De som har sikret seg billetter til finalen 24. oktober får smake.

Årets Bryggeribråk er tredje runde av denne populære mandagsaktiviteten på Håndverkerstuene. Primus motor er daglig leder Hans Tryggvasson som sammen med personalet er blitt enige om en ny runde i 2017.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her