Matkurs og vinkurs

Beverage Makers Dinner 6. september i Oslo

Nyt 12 av Bergens beste øl og brennvin til 5 fantastiske retter på Nedre Foss Gård Bryggeri

Nyt 12 av Bergens beste øl og brennvin til 5 fantastiske retter på Nedre Foss Gård Bryggeri

Bli med på en uforglemmelig kveld med 7 Fjell Bryggeri, Bareksten Spirits og fem lekre retter spesialkomponert av kjøkkensjefen på Nedre Foss Gård
08 Juli 2022 - 10:47
Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.
Du blir abonnent her

Denne kvelden åpner Nedre Foss Gård dørene for en middag uten like. Kjøkkensjef Erlend Sætherø har utviklet en meny som vil akkompagnere kveldens drikkevarer, og de er det ikke få av. Denne mandagen får vi nemlig besøk av to av Vestlandets stoltheter, 7 Fjell Bryggeri og Bareksten Spirits, og sammen vil de guide deg gjennom en fantastisk 5-retters middag satt til førsteklasses drikkevarer.  

7 Fjell Bryggeri
(Foto: 7 Fjell Bryggeri)

7 Fjell Bryggeri brygget sine første dråper i 2013 og har siden den gang vært en stadig voksende aktør i ølverdenen som har stått for kvalitet, stabilitet og selvsagt også nyskapning. Hos 7 Fjell møtes tradisjonalister og innovatører som ved hjelp av det verdensberømte bergensregnet tryller frem de lekreste dråper. Denne kvelden får vi smake hele 10 av ølene deres, og både Tina Trengereid Bertelsen og Spencer Ward pakker sine gjøglertriks i kofferten og tar turen over fjellet for å gjøre oss del av deres verden for en kveld.

Her kan du lese hva Apéritif synes om 7 Fjell sine øl.

7 Fjell besøker Nedre Foss Gård Bryggeri
F.v.: Nedre Foss Gårds kjøkkensjef Erlend Sætherø, 7 Fjells salgstjuagutt Spencer Ward og salgstøs Tina Bertelsen, og barsjef Amit Raithatha.


Bareksten Spirits er hjertebarnet til Sitg Bareksten, som siden 2015 har vært del av Oss Craft Distillery i Bergen. Her fokuseres det på kortreist og bærekraftig produksjon, og Barekstens produkter er kjent for sine rene smaker som er inspirert av gamle tradisjoner. Allerede i 2017 vant Bareksten Botanical Gin dobbel gull i VM for brennevin, og denne bragden har siden da blitt gjentatt både i 2019 og 2021.
Fra Bareksten får vi besøk av Kim Olsen som vil gi oss et innblikk i Barekstens myteomspunnede verden.

Her kan du lese mer om Bareksten, og her kan du se hva Apéritif synes om produktene hans.

Stig Bareksten og Kim Olsen
Sjefsdestillatør og gründer Stig Bareksten og Brand Activation Manager Kim Olsen


Denne middagen vil by på utsøkte matretter, deilig drikke, og ikke minst spennende personligheter. 

Se menyen og meld deg på nedenfor.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her