- Kok opp vann og legg kjĂžttstykkene i sĂ„ hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av. Dryss over salt og legg i det grĂžnn av purren. La det trekke under lokk til kjĂžttet er mĂžrt, ca 1œ time. Skum godt av fettet med en Ăžse.
- GrÞnnsakene vaskes, renses og deles i terninger. KÄlen strimles fin opp. Ha grÞnnsakene i gryten. La alt trekke til grÞnnsakene er mÞre - ca 10 minutter.
- Mens grĂžnnsakene trekker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag lĂžksausen.
- NÄr grÞnnsakene er ferdige, smaker du til suppen med salt og pepper. Server suppen som en forrett med flatbrÞd ved siden av og eventuelt melboller (se nedenfor).
- Ta opp kjĂžttet og skjĂŠr det i skiver fĂžr servering. Server med lĂžksaus, kokte poteter og grĂžnnsaker fra suppen.
- LĂžksausen:
- Kok opp hakket lĂžk og kraft. RĂžr hvetemelet ut i œ dl kaldt vann og rĂžr meljevningen inn i kraften. La sausen trekke i ca 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
Tips: Enkelte liker Ă„ koke melboller i kraften for Ă„ drĂžye suppen. Dette lages ved Ă„ piske ett egg sammen med en klype salt og 2 ss vann, spe med hvetemel til du har en tykk blanding.
Ha gjerne litt sukker i deigen hvis du liker sÞdme pÄ melbollene.
Lag smÄ boller med en teskje og la de trekke i kraften til de flyter opp.
Her finner du andre deilige kjĂžttsupper
Her finner du mange deilige gryteretter
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev