Fiskekaker og annenn fiskemat er lettere å lage enn mange tror, og du verden så stor forskjell det er på smaken på nylaget og hjemmelagete og den som er beregnet på lang oppbevaring.
I denne vrien på fiskekakemiddagen kan du selvsagt bruke gode fiskekaker fra butikken. Velg de som har høy prosent av fisk og som ser litt grove ut.
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær fisken i strimler og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i foodprosessor.
Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med melken litt om gangen til en fast farse. I foodprosessor kan alt has i maskinen med det samme og maskinen gå til ingrediensene er godt blandet.
Form 8 store karbonader og stek dem i en blanding av smør/margarin og olje. Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte.
Sil kokevannet fra, men ta vare på det. Kok det opp. Visp sammen hvetemel og fløte og visp det i grønnsakvannet. La sausen småkoke i 4--5 min. tilsett grønnsakene og la dem bli ordentlig varme.
Server seikarbonadene med stuede gulrøtter og sukkererter, samt kokte poteter.
Seikarbonader kan også serveres i brød som hamburger med salat, tomatskiver, sylteagurk og rødbeter.
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 Poeng
Joël Delaunay Le Grand Ballon Sauvignon Blanc 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 134,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Chakana Malbec 2016
Argentina
Volum: 0.750 Pris: 122,90 Basisutvalget -
Aass Premium Pilsner
Norge
Volum: 0.330 Pris: 36,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Sorin Coquard Bourgogne Aligoté 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 160,00 Basisutvalget