Dagens rett

Hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker

Hjemmelagete fiskekaker er best

Hjemmelagete fiskekaker er best

Bare prøv denne oppskriften med smaksrikt tilbehør.
Redaksjonen
22 Oktober 2019 - 02:05

Fiskekaker og annen fiskemat er lettere å lage enn mange tror, og du verden så stor forskjell det er på smaken på nylaget og hjemmelaget og den som er beregnet på lang oppbevaring.

Lær å lage fiskematen selv 

I denne vrien på fiskekakemiddagen kan du selvsagt bruke gode fiskekaker fra butikken. Velg de som har høy prosent av fisk og som ser litt grove ut. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

 

 

Hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker

Hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i strimler og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i foodprosessor.
  2. Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med melken litt om gangen til en fast farse. I foodprosessor kan alt has i maskinen med det samme og maskinen gå til ingrediensene er godt blandet.
  3. Form 8 store karbonader og stek dem i en blanding av smør/margarin og olje. Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte.
  4. Stuede grønnsaker:
    Rens og skjær gulrøttene i små terninger, strimle sukkerertene. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
  5. Sil kokevannet fra, men ta vare på det. Kok det opp. Visp sammen hvetemel og fløte og visp det i grønnsakvannet. La sausen småkoke i 4--5 min. tilsett grønnsakene og la dem bli ordentlig varme.
  6. Server seikarbonadene med stuede gulrøtter og sukkererter, samt kokte poteter.

Seikarbonader kan også serveres i brød som hamburger med salat, tomatskiver, sylteagurk og rødbeter.

Tips: Når du lager fiskemat er det viktig å ikke bruker frossen fisk da denne ikke binder godt nok. Har du dårlig tid kan du også benytte deg av ferdiglagde fiskekaker, men de hjemmelagde smaker selvfølgelig aller best.

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Se våre andre oppskrifter på fiskekaker 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her