Drikke
Ølkurs 14. januar i Oslo - Bli en mester i nordisk øl med Norges fremste ekspert

Ølkurs 14. januar i Oslo - Bli en mester i nordisk øl med Norges fremste ekspert

Nå får du muligheten til å lære alt du ikke visste om ølet og dets historie. Bli med på en omfattende og lærerik smaking sammen med en ekte ølsommelier.
Redaksjonen
01 Desember 2012 - 23:30

Øl er så mye mer enn den sedvanlige pilsneren, og det er utrolig at vann, bygg og gjær kan gi så utrolig mange forskjellige øltyper.

Denne kvelden blir du en ølkjenner i det vi ser på hvordan bryggeren kan påvirke ølets utseende, smak og aroma sett ut i fra nordiske øyne.

Du får du en grundig innføring i ølets fantastiske verden og smaker ikke mindre enn 12 forskjellige øl sammen med en av Norges fremste øleksperter.

Meld deg på via lenken nedenfor!

Smak 12 unike øl fra 6 nordiske bryggerier

Det er Norges fremste ølkjenner og landets eneste ølsommelier, Amund Polden Arnesen, som tar oss med på et dyptdykk innen ølets verden denne kvelden.

Ved hjelp av 12 øl fra seks forskjellige nordiske bryggerier skal vi se nærmere på det kreative aspektet ved bryggeprosessen.

Med et nikk til eldre nordiske tradisjoner tar vi en reise, land for land, gjennom den moderne nordiske bryggekulturen.

Hvor henter de sin inspirasjon fra? Hva slags råvarer bruker de? Hvilke metoder bruker de? Hva ble gjort før?

Dette og mange andre spørsmål skal vi bryne oss på på Gamle Logen mandag den 14. januar.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="polden">Les mer om Norges eneste ølsommelier her

Ta med deg gode venner og kolleger på denne uforglemmelige ølsmakingen!

Denne kvelden får du smake følgende ølsorter (inkludert i prisen):

• Sundbytunet Blond, kr 74,20 (lanseres i bestillingsutvalget mars 2013)
• Malmgård Dinkel, kr 60,- (finnes i dagligvare)

• Malmgård Huvila Pale Ale, kr 59,20 (spesialbestilling)

• Slottskällans Kloster (økologisk), 54,90 (lanseres i basisutvalget mars 2013)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte ølsortene.

  (klikk) 

Kurset er nå fullt, men du kan sette deg på venteliste via lenken over.

Vi tar kontakt med de på ventelisten pr telefon dersom vi skulle få ledige plasser.

Alle våre kurs finner du i den store kursplanen

Tid: Mandag 14. januar 2013 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 06.01.13 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.

Norges første ølsommelier

Amund Polden Arnesen har alltid hatt et lidenskapelig forhold til øl, og som første nordmann ble han høsten 2011 akkreditert med tittelen ølsommelier ved The Institute of Brewing and Distilling i London.

Han startet sin karriere som bartender, og ble etter hvert whiskyansvarlig på whiskypuben Dr. Jekylls pub. Han har vært en pådriver for øl og mat i kombinasjon, blant annet med åpningen av restauranten Håndverkerstuene i Oslo.

De siste årene har han også deltatt som øldommer i blant annet NM i hjemmebrygging og Det Norske Måltids kåring av årets øl. Og ikke minst har han vært med i Apéritifs øltestpanel.

I tillegg til å jobbe for den nystartede ølimportøren Beer Enthusiast underviser Amund i fagdelen øl for vinkelnerstudentene, og er hjernen bak den nye ølkelnerutdannelsen, ved Norsk Vinfagskole.

Han skriver også om øl for magasinet NORD.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her