Drikke
Ølkurs 20. august i Oslo - Bli en ølkjenner med Norges fremste ekspert

Ølkurs 20. august i Oslo - Bli en ølkjenner med Norges fremste ekspert

Nå får du muligheten til å lære alt du ikke visste om ølet og dets historie. Bli med på en omfattende og lærerik smaking sammen med en ekte ølsommelier.
Redaksjonen
01 August 2012 - 13:00

Øl er så mye mer enn den sedvanlige pilsneren, og det er utrolig at vann, bygg og gjær kan gi så utrolig mange forskjellige øltyper.

Denne kvelden blir du en ølkjenner i det du får du en grundig innføring i ølets fantastiske verden og smaker ikke mindre enn 12 forskjellige øl sammen med en av Norges fremste øleksperter.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmledingsskjemaet her

Smak 12 unike øl

Det er Amund Polden Arnesen, Norges første ølsommelier, som denne kvelden tar oss igjennom ølets historie og den fantastiske utviklingen vi har sett de siste årene med ølbrygging i Norge.

Han vil lære deg og vise deg i praksis hvordan du skal smake øl, og her vil du virkelig få noen store og smakfulle overraskelser.

Gjennom ikke mindre enn 12 forskjellige øltyper får du nemlig selv lukte, se og smake hvordan malten, gjæren og humlen kan brukes for å få forskjellige smaker på ølet.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmledingsskjemaet her

Norges fremste ekspert

Amund Polden Arnesen har alltid hatt et lidenskapelig forhold til øl, og som første nordmann ble han høsten 2011 akkreditert med tittelen ølsommelier ved The Institute of Brewing and Distilling i London.

Han startet sin karriere som bartender, og ble etter hvert whiskyansvarlig på whiskypuben Dr. Jekylls pub. Han har vært en pådriver for øl og mat i kombinasjon, blant annet med åpningen av restauranten Håndverkerstuene i Oslo.

De siste årene har han også deltatt som øldommer i blant annet NM i hjemmebrygging og Det Norske Måltids kåring av årets øl. Og ikke minst har han vært med i Apéritifs øltestpanel.

I tillegg til å jobbe for den nystartede ølimportøren Beer Enthusiast underviser Amund i fagdelen øl på Norsk Vinfagskoles vinkelnerutdannelse.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmledingsskjemaet her

Ta med deg gode venner og kolleger på denne uforglemmelige ølsmakingen!

Denne kvelden får du smake følgende ølsorter (inkludert i prisen):

Malt:
• Midtfyns Barleywine, kr 79,90 (lanseres september 2012)
• Hornbeer Fundamental Blackhorn, kr 90,60 (lanseres november 2012)

Humle:

Gjær:
• St. Feuillien Saison, kr 42,90 (lanseres september 2012)

Villgjær:
• Bockor Vanderghinste, kr 34,90 (lanseres november 2012)
• Bockor Cuvee de Jacobins, kr 44,90 (lanseres november 2012)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte ølsortene.

  (klikk) 

Tid: Mandag 20. august 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 12.08.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her