Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 28. februar i Oslo

Kompleks eleganse fra 2001 laget av en levende vinlegende fra Rioja

Kompleks eleganse fra 2001 laget av en levende vinlegende fra Rioja

Et av Spanias mest anerkjente vinhus, La Rioja Alta, har børstet støv av årganger fra helt tilbake til 2001, og gir deg en unik mulighet til å smake noen spanske kuriositeter.
21 Februar 2022 - 11:00

STOR VINTERFERIERABATT

Gjennom hele vinterferien gir vi deg 200 kr rabatt på denne smakingen.
Bruk rabattkoden VINTERFERIE ved påmelding.

Denne kvelden får du smake flere godbiter fra stjerneprodusenten La Rioja Alta, som demonstrerer vinenes spektakulære lagringsdyktighet. Det vil ble servert mange eldre årganger og du vil blant annet få mulighet til å smake La Rioja Altas Viña Ardanza fra den legendariske årgangen 2001, 2005 samt 2015 som regnes for å være en av de aller beste. De har også tatt med sin toppcuvée nemlig La Rioja Alta Gran Reserva 904 2011, som absolutt er verdt å smake på. 

La Rioja Alta ble etablert allerede i 1890, som et av de første vinhusene i Rioja. Fem vinbønder gikk sammen om å etablere et eget produksjonsselskap med fokus på vin av topp kvalitet, med et snev av fransk eleganse. Tønner La Rioja Alta

Her kan du se hva Apéritif synes om vinene til La Rioja Alta

Mye har skjedd siden den gang og i dag eier vinhuset over 400 hektar vinmarker i de beste områdene i Rioja. I hovedsak jobbes det med tempranillo, men de kan også skilte med viner laget av druer som graciano, garnacha og mazuelo. Vinmarkene befinner seg i ulike høyder, og noen av vinstokkene er så gamle som 60 år.

Her finner du oversikt over alle kursene våre

Rioja Alta
Rioja er et av vinverdens sterkeste merkevarer, og forbindes gjerne med intensive viner med preg fatlagring og smaker av krydder, vanilje og tørket frukt. La Rioja Alta regnes som flaggskipet innen disse klassiske kvalitetsvinene, men de streber også etter å holde seg moderne og raffinert. Dermed er det nå i tillegg stort fokus på å oppnå et friskt, fruktig og balansert smaksbilde samtidig som vinene har et enormt lagringspotensiale. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.


Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. Se rabatten nedenfor.

Vinliste La Rioja Alta
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også fiskegrateng lages
Dagens rett

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her