Ørret får skogfølge

Bli med i Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse der ørret er hovedingrediensen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Cognac og Bache-Gabrielsen!
Redaksjonen
30 August 2005 - 18:29

Ørret à la villskog

Ørret à la villskog

Fremgangsmåte

Start med å knuse "nålene" og bærene ifra einebærkvistene grovt i en morter (krydderkvern). Rens soppen, skjær den i tynne skiver.

Ha rikelig med smør i en stekepanne - brun smøret forsiktig over middels varme, og ha så i de knuste einene. La de surre i smøret på svak varme et par minutter, og sil så av restene av einebuskene. Vask ut av pannen og ha smøret tilbake i pannen. Sett opp varmen igjen, og stek så fiskeskivene KUN ett minutt på hver side (middels varme).

Ta ut fisken av panna og pakk inn fisken i to baconskiver på hver skive. Fest gjerne forsiktig med tannpirkere. Salte og pepre etter smak, før du bruner pakkene lett, ca. 1-2 minutter på hver side. Pakk fisken inn i aluminiumsfolie, og legg til side slik at det holder varmen.
 
Stek soppen i det samme smøret som fisken. Når soppen er passe mør, røres rømmen forsiktig i - salte og pepre etter smak. La sausen koke inn i ca ett minutt og ha så i et par ss fløte, røres lett ut, og tilsett tyttebærene.
 
 

Lag et speil av sausen på tallerkenen, legg to skiver fisk med bacon oppå. Serveres med frisk dill, nykokte poteter og dampede gulrøtter.

Her finner du mange deilige retter med ørret

Les om ørreten her å en da flere retter du kan prøve

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Leif Røren, 89920 Ruhtinansalmi (Finland)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Himkok tenker nytt og lanserer cocktail- og designmeny

Designelementene skal sågar auksjoneres den 11. september når de nye cocktailene lanseres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her