Overbevisende californisk vin i taxfreehylla

Overbevisende californisk vin i taxfreehylla

Denne californiske chardonnayen er kanskje ikke den du sparer mest på i taxfreebutikken, men 65 kroner er jo likevel noe.

Viktigere enn besparelsen er at du benytter sjansen til å smake noe du ikke kjøper til vanlig. Marimar Estate Don Miguel Vineyard La Masia Chardonnay 2008 (55894) er nemlig californisk chardonnay i det øvre kvalitetssjiktet.

Som er godt hevet over imaget californisk chardonnay tidligere slet med – overeiket, overmoden og syresvak. Her er det derimot sitrusfriskhet, godt mineralpreg og velintegrert eik. En god matvin, til grillet sjømat eller kylling. Og det altså til kroner 229 på tax-free.

Inn med morsmelka

Marimar Torres har allerede 20 års erfaring med å lage europeiskinspirert chardonnay og pinot noir i Russian River, Sonoma, California. At hun var godt utstyrt er hevet over en hver tvil, all den tid hun på det tidspunktet hadde jobbet som den lokale salgsrepresentanten for Torres-familien i California. Kunnskap om vinmaking fikk hun inn med morsmelka.

Les mer om andre gode taxfreekjøp her

I Russian River fant hun ideelle forhold for de «kjølige» druesortene chardonnay og pinot noir. Nærheten til Stillehavet sørger for jevn ventilasjon gjennom døgnet og betydelige forskjeller mellom dag- og nattemperaturer. Siden starten har hun konvertert gradvis til økologisk dyrking, fullt sertifisert i 2003, og nå går hun også i økende grad over til biodynamisk dyrking.

Kraftpakke

Om du får mersmak etter turen innom taxfreehylla, finnes en håndfull andre viner fra Marimar på polet.

Blant andre en ueiket chardonnay  Marimar Estate Acero Chardonnay 2009 (56921) , den ufiltrerte kraftpakken Marimar Estate Dobles Lias Chardonnay 2007 (57377) og Marimar Torres Pinot Noir 2008 (7871) .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen