Overrask med denne saftige eplekaken

Overrask med denne saftige eplekaken

Vi feirer den norske eplehøsten med en amerikanskinspirert kakeoppskrift.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Det er thanksgiving i dag, og de fleste nordmenn gir blaffen i det. Men å være takknemlige for norske epler, det bør vi være. For norske epler smaker aldeles fortreffelig som de er, samtidig som de er den beste ingrediens i en eplekake.

Slik velger du epler til eplekake

Eplekake er noe alle liker, og vi har et stort og godt utvalg av oppskrifter på nettopp denne «nasjonalkaken».

Prøv en av våre andre eplekakeoppskrifter

TIPS: Kardemomme er et krydder som er spennende sammen med epler og som kan erstatte kanel i denne oppskriften. Se flere nyttige kokketips

Amerikansk eplekake med kremostglasur

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Bunn:
125 g meierismør
2 dl sukker
2 ts malt kanel
3 egg
2 epler
3 dl hvetemel
1½ ts bakepulver
Glasur:
500 g kremost naturell
1 dl melis
1 ts vaniljesukker
Pynt:
2 epler, deles i båter og dryppes med sitronsaft

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker til det blir lett og luftig.

Rør i kanel og egg - ett av gangen.

Riv eplene grovt og ha det i røren. Tilsett mel og bakepulver og rør godt.

Hell røren i en godt smurt kakeform (24 cm i diameter) og stek kaken i ovnen ved 175 °C i ca 40 minutter.

Avkjøl kaken og ta den ut av formen. Bland sammen ingrediensene til glasuren og ha den på kaken.

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Karoline Pettersen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen