Overskudd for Mack

Mack-konsernet fikk et samlet overskudd etter skatt på 41,7 millioner kroner i 2007, mot 21,1 millioner året før.
Redaksjonen
11 Juni 2008 - 17:00

Men det er salg av eiendom som drar opp tallene. Eiendom og anlegg i datterselskapet Trio Bryggeri AS er nemlig solgt.
 
- Gevinst på salg av Trio-eiendommen i Skien er hovedårsaken til resultatforbedringen i fjor, sier styreleder Kaare Frydenberg i Ludwig Mack AS til Nordlys.
 
Konsernets omsetning, eksklusive øl- og mineralvannsavgifter, økte fra 314,7 millioner kroner i 2006 til 375,6 millioner i 2007.
 
Egenkapitalen styrket
Betydelig prisvekst på råvarer, frakt og lønninger lot seg ikke kompensere i 2007. I tillegg har produksjon for andre drikkevareaktører hatt både lavere marginer og volum enn tidligere.
 
Sammen bidro disse eksterne forholdene til at datterselskapet Macks Ølbryggeri AS fikk et underskudd fra driften på -12,7 millioner kroner i 2007, mot et positivt driftsresultat på 8,8 millioner i 2006.
 
Ikke fornøyd
- Vi er selvsagt ikke fornøyd med resultatet fra 2007. Vi så tendensen allerede i fjor sommer, og har siden da jobbet med å forbedre dette. Resultatene så langt i år er betydelig bedre enn på samme tid i fjor. Avtalene for leieproduksjon er reforhandlet, vi har gjennomført driftsomlegginger i produksjon, salg og distribusjon, og salgsinnsatsen på øl og mineralvann gir resultater, sier admininstrerende direktør Harald Bredrup i Mack.
 
Netto omsetning uten avgifter for 2007 var 305,8 millioner kroner i 2007, en nedgang på 0,6 millioner kroner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her