Ovnsbakt laks med syltede grønnsaker og pepperrotkrem

Laks er en takknemmelig fisk å jobbe med for du kan variere den på uendelig mange måter. Denne oppskriften må du prøve. 
Redaksjonen
28 Mars 2009 - 02:00

Laks kan være så mye mer enn den ihjelkokte fisken mange er vant til. Her serverer vi den ovnsbakt med et knasende sprøtt tilbehør.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ovnsbakt laks med syltede grønnsaker og pepperrotkrem

Ovnsbakt laks med syltede grønnsaker og pepperrotkrem

Fremgangsmåte

Skjær laksefileten i fire jevnstore stykker. Dryss dem med salt og sukker og la dem trekke i romtemperatur i 1--2 timer.

Syltede grønnsaker:
Rens og skjær grønnsakene i nålefine strimler (julienne) ca 10 cm lange og 2 mm tykke.
 

Rens og skjær chilipepper, ingefær, sitrongress og hvitløk i bitte små terninger. Bland alt med riseddik og sukker og gi laken et oppkok. Avkjøl den og hell den over grønnsakene.

Pepperrotkrem:
Visp sammen crème fraîche og fløte og smak til med pepperrrot, salt og en anelse sukker. Du bestemmer selv hvor fast pepperrotkremen skal være alt avhengig av hvor lenge og kraftig du visper.
 

Varm stekeovnen til 160 grader. Legg laksefiletene på bakepapir på stekebrett og bak dem midt i ovnen i 5--7 min.

Anrett fisken som vist på bildet. Fisken skal være varm, grønnsaker og saus kaldt.

Server laksen som forrett med brød til eller som hovedrett med kokte poteter.

Tips: Her kan du godt bruke de rotgrønnsakene du liker best dersom du ikke finner ale i oppskriften. Eksotiske krydder som chilipepper, ingefær og sitrongress blir mer og mer vanlig handelsvare også i nærbutikken.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her