Dagens rett

Ovnsbakt tørrfisk med kapers- og gressløksaus

Tørrfisken har endelig begynt å komme til heder og verdighet igjen her hjemme og det er ikke rart med en så lekker rett.

Tørrfisk og klippfisk har betydd enormt mye for Norge, og du kan lage de lekreste retter av dem.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ovnsbakt tørrfisk med kapers- og gressløksmør

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g
utvannet tørrfisk uten skinn og ben
20 g
200 g
100 g
50 g

Fremgangsmåte

Gulrot skrelles og kokes mør i lettsaltet vann. Baconet kuttes i terninger og stekes sprøtt.

Del tørrfisken i 4 like store biter og ha på litt salt. Legg fisken i et smurt ovnsfast fat og press over sitronsaft og legg smør på toppen.
 
Tørrfisken bakes ved 180 grader i ca 10 minutter til den flaker seg.

Smør og finhakket kapers smeltes sammen til en saus, vend inn finhakket gressløk rett før servering.

Server med store stilkkapers, det sprø baconet, dill og gjerne poteter hvis du ønsker.

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen