Dagens rett

Ovnspannekake med flesk

Dette er skikkelig retromat - som forhåpentligvis vil vekke begeistring også hos dagens unge

Dette er skikkelig retromat - som forhåpentligvis vil vekke begeistring også hos dagens unge

I hvert fall får jeg assosiasjoner til barndommens favorittmiddager som var pannekaker. Og de kan fint serveres salte.
17 Januar 2022 - 00:00

Å steke pannekakene i form er ganske genialt, for ovnspannekaken lager seg selv. Med mindre du er en av de som elsker å stå ekstra lenge ved ovnen for å passe på at pannekakene blir perfekte. 

Fleskepannekaker er kanskje for viderekomne, men om du velger baconskiver og danderer dem på toppen, blir det mer spiselig for de sarteste. Uansett er dette mat for mons, som metter godt på en mandag ettermiddag.

Se alle våre andre oppskrifter på pannekaker 

Ovnspannekake med flesk

Ovnspannekake med flesk

Fremgangsmåte

  1. Pannekakerøren:
    Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre.
  2. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time. 
  3. Ovnspannekake:
    Stek terninger av flesk eller bacon i en ildfast form i ca. 10 minutter ved 220°C. Hell over røren og dryss over hakket persille.
  4. Stek videre i ca. 15 minutter eller til ovnspannekaken er gjennomstekt. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke med en trepinne. Den skal være tørr .
  5. Server ovnspannekaken med salat og eventuelt kokte poteter til.

Tips:
Du kan også pensle formen med smør, helle pannekakerøren i formen og steke kaken ferdig, for så å toppe med stekte baconskiver.

Eller du kan steke pannekakene enkeltvis:Stek terninger av flesk eller bacon i en god og varm stekepanne.

  1. Hell over en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag.
  2. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
  3. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk for å holde varmen. Fortsett med resten av røren.

Tips:
For grove pannekaker bytter du ut halvparten av melet med sammalt grovt mel. 

Her finner du oppskrifter til godt over 70 forskjellige pannekakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her