På jakt etter budsjettburgundere som også smaker topp?

På jakt etter budsjettburgundere som også smaker topp?

Da skal du prøve søstrene Juliette og Caroline Chenus pinot noir-er. Her er det usedvanlig mye god burgundsmak for pengene.

Det gjør selvsagt ikke noe at vinene signert Louis Chenu Pere et Filles nå finnes i 2015-årgang. Denne årgangens gode egenskaper har gitt ekstra mye karakter til Louis Chenu Savigny 1er Cru Aux Clous 2015 som er svært innsmigrende med deilig fruktig munnfølelse og topp struktur. Så deilig er den at du ikke har lyst til å vente, men den klarer seg i mange år i kjelleren.

Den kommer fra en av Savigny-appellasjonens premier cru-er, Aux Clous, som er sørvendt i den nedre del av skråningen på den vestlige siden av Savigny og elven Rhoin som deler appellasjonen. Det leirholdige jordsmonnet sørger for fuktighet i varme årganger og den solrike plasseringen gir fullmodne druer. Det kjennes på smaken og den er så myk at den uten problem kan serveres til vegetarretter.

Louis Chenu Savigny Vieilles Vignes 2015 er laget av druer fra produsentens eldste vinstokker. Den har en deilig leskende karakter og god konsentrasjon og tydelig jordsmonnspreg. Den vil jeg nok foretrekke til en kjøttrett, gjerne lam. Den er i ferd med å bytte årgang til 2016 som er et år med store klimatiske utfordringer. Det har gitt en vin med god konsentrasjon og godt lagringspotensial, men ikke like sjarmerende fruktkarakter. Men gi den noen år i kjelleren, og den vil vise veldig klassiske burgundpinottoner med skogbunn og lett animalsk preg. En super matvin allerede.

Savigny er en av de beste budsjettkommunene i Burgund, og Louis Chenu som siden 2005 drives av søstrene Juliette og Caroline Chenu, har alle sine 9 hektar i denne kommunen. Vinmarkene er økologisk dyrket og til gjæringen brukes kun druenes egne gjærsopper. Modningen skjer i brukte fat og vinene filtreres ikke før flasketapping hvilket bidrar til å maksimere smaken i glasset. Også Louis Chenu Bourgogne Rouge 2015 er en solid representant for denne rimeligste billetten til burgundpinot. Litt lettere enn de to andre, men også den en leskende og god matvin, særlig til lammefilet med sjysaus, kylling eller smaksrik torsk. 

Se alle vinene fra Chenu her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Juliette og Caroline Chenu.

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Louis Chenu Savigny 1er Cru Aux Clous 2016

Produsent:
Louis Chenu Père et Filles
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
459,90 kr
Varenummer:
5485101
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Louis Chenu Savigny Vieilles Vignes 2016

Produsent:
Louis Chenu Père et Filles
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
389,90 kr
Varenummer:
5484001
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Chenu Bourgogne 2016

Produsent:
Louis Chenu Père et Filles
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
329,90 kr
Varenummer:
7776201
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen