Solide burgundere til godpris

Denne produsenten leverer solid pinot noir-kvalitet år etter år. Og nå i form av den beste årgangen på lenge.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Pavelot bør være kjent for mange all den tid produsentens enkleste pinot noir, Pavelot Savigny-les-Beaune 2011 (45380) , har hatt fast hylleplass på polet i mange år.

Vel er kommune-utgaven langt fra kommunegrå, og spesielt ikke i et strålende år som 2005, men det er premier cru'ene som er aller mest interessante.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Og spesielt Pavelot Savigny les Beaune 1er Cru Dominode 2005 (51258) som er en i øyeblikket lukket, men tilsvarende lovende og flott burgunder med stor fasthet og veldig god frukt. En vin som garantert vil gi mye glede i 15 år fremover.

Favoritt
Savigny-les-Beaune har ord på seg for å være litt rustikk, og det stemmer ofte for (noen av) kommuneutgavene. Men premier cru-nivå er dertil mer overbevisende. Spesielt Dominode som lenge har vært min favoritt fra denne delen av Beaune.

Gamle vinstokker
Vinmarken tilhørte opprinnelig lensherren av Savigny, derav navnet dominus (herre). Vinmarken ligger sørøstvendt i en skråning med leirjord med et høyt innhold av løss og sand. Kraften forklares også av alderen på vinstokkene , nærmere halvparten er nemlig 80 år.

Høyt oppi åsen
Pavelot Savigny-les-Beaune 1er Cru Guettes 2004 (51257) kan ikke skryte av veldig gamle vinstokker, men Guettes-vinmarken leverer godt råstoff. Takket være den bratte sørvendte hellingen med et tynt kalk- og leirholdig jordsmonn. Den ligger ganske høyt i skråningen, noe som reflekteres i navnet som betyr "utkikk".

Tilgjengelig
Den er saftigere og noe mer syrefrisk enn Dominode, og dermed uten den samme pønsjen, men likevel med flott fasthet som lover godt for de neste 8-10 årene.

Til tross for at begge parsellene er små og bare gir 8-12.000 flasker totalt, tilgodeses det norske markedet med gode allokasjoner hvilket gjør dette til burgundere som er tilgjengelig for mange, på flere måter.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Pavelot Savigny-les-Beaune 2011

Produsent:
Dom. Jean-Marc Pavelot
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Savigny-les-Beaune
Pris:
249,80 kr
Varenummer:
4538001
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Pavelot Savigny les Beaune 1er Cru Dominode 2005

Produsent:
Dom. Hugues et Jean-Marc Pavelot
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
329,00 kr
Varenummer:
5125801
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Pavelot Savigny-les-Beaune 1er Cru Aux Guettes 2013

Produsent:
Dom. Hugues et Jean-Marc Pavelot
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
362,00 kr
Varenummer:
5125701
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen