På jakt etter gammel vin til sommerfesten?

På jakt etter gammel vin til sommerfesten?

Det finner du på Vinmonopolets auksjon som avsluttes i neste uke.

Du kan velge mellom i alt 836 lotter med ikke bare vin, men også brennevin. Men det er nok vindelen som får størst oppmerksomhet. Her er det snakk om klassiske våte drømmer som Château Mouton Rothschild 1947 og 1949. Utropspris er 10.000 kroner per flaske for begge.

Århundrets årgang(er)

Dette er viner som selvsagt er svært sjeldne i dag og kun dukker opp på auksjoner, og sett i lys av hva du må ut med for ferskvare fra den samme produsenten på det internasjonale markedet er dette «billig».

Domaine de la Romanee-Conti er aldri billig, men når den dukker opp i eldre utgaver som La Tache 1959 kan man nesten forsvare ordbruken. For en minstepris på 16.000 er ikke mer enn det dobbelte av den ferskeste utgaven. Og 1959 er nok en «århundrets beste»-kandidat.

Slik smaker La Tache 2011

Katalogen inneholder mange godbiter i gode årganger, men det gjelder å reagere raskt. Auksjonen avsluttes nemlig 10. juni for vin del 1 og 11. juni for resten av vinen og brennevinet. Også i denne auksjonen er den sjeldne Sazerac de Forge Cognac Grande Champagne fra 1811 med. Det betyr at det ikke kom inn høye nok bud i forrige runde. Minsteprisen er imidlertid nå på 30.000, mens verdivurderingen altså er 75.000 kroner.

Katalogen finner du her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen