Ukens drink

Pernod French og Pernod Fizz

Miks en fransk klassiker - her får du flere alternativer

Miks en fransk klassiker - her får du flere alternativer

Anisbrennevinet Pernod har en tendens til å bli stående i barskapet. Det er det ingen grunn til - her får du flere muligheter til å forske ut den spennende smaken.
22 April 2022 - 11:57

Anisbrennevinet Pernod er et destillat av anis, lakris og forskjellige krydder. Innslaget av lakris er dog marginalt, noe som gjør Pernod elegant i smak og farge. Du kan glede deg selv ved å gjenoppdage denne friske franske klassikeren som egner seg særdeles ypperlig som aperitiff.

Se våre drinkoppskrifter med Pernod

Pernod kan med fordel brukes i matlaging  - se disse oppskriftene

Pernod var kjent for å produsere en av de beste absint som fantes på markedet på begynnelsen av 1800-tallet. Absint utviklet seg til å bli en populær drink og hadde sin glanstid rundt år 1850.

Det var den franske kjemikeren Pierre Ordinaire som oppfant absint da han oppholdt seg i Sveits som politisk flyktning fra den franske revolusjonen. Han ga oppskriften videre til sin husholderske, som i sin tur markedsførte den. Den ble solgt i liten målestokk i den lokale butikken. I 1797 solgte hun oppskriften til sin svigersønn, Henri-Louis Pernod. Han så muligheter for å selge drikken i større mengder og etablerte derfor en fabrikk.

De første absintdrikkere var soldater. Drikken bredte seg deretter videre til landets store flokk av fabrikkarbeidere. Den franske regjering forbød imidlertid drikken i 1915, midt under første verdenskrig. Men etter krigen ble det igjen åpnet for anisbaserte drikker. Pernod lanserte Pernod anisée med kun 45 prosent alkohol, senere redusert til 40 prosent. Produktet fikk raskt konkurranse av de nye anisbaserte drikkene; pastis.

I dag eies varemerket av Pernod-Richard som ble slått sammen på 90-tallet av de to ledende pastisprodusentene på det franske markedet. 

Pernod Fizz drinkoppskrift

Pernod Fizz drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll et høyt vinglass med is halvveis opp. Hell over Pernod, limejuice og boblevinen til slutt. Pynt med en limeskive.

Tips:
For ekstra kick kan du fukte kanten og dypp glasset i finmalt sukker før du fyller det med isbiter.

Tips:
Mandarinjuice er den originale sitruskomponenten i denne oppskriften. Da blir smaken litt rundere. 

Se våre drinkoppskrifter med Pernod

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her