Du skal mikse en fransk klassiker 

Anisbrennevinet Pernod er et destillat av anis, lakris og forskjellige krydder. Innslaget av lakris er dog marginalt, noe som gjør Pernod elegant i smak og farge. I sommer kan du glede deg selv ved å gjenoppdage denne friske franske klassikeren som egner seg særdeles ypperlig som aperitif.

Pernod var kjent for å produsere en av de beste absint som fantes på markedet på begynnelsen av 1800-tallet. Absint utviklet seg til å bli en populær drink og hadde sin glanstid rundt år 1850.

Det var den franske kjemikeren Pierre Ordinaire som oppfant absint da han oppholdt seg i Sveits som politisk flyktning fra den franske revolusjonen. Han ga oppskriften videre til sin husholderske, som i sin tur markedsførte den. Den ble solgt i liten målestokk i den lokale butikken. I 1797 solgte hun oppskriften til sin svigersønn, Henri-Louis Pernod. Han så muligheter for å selge drikken i større mengder og etablerte derfor en fabrikk.

De første absintdrikkere var soldater. Drikken bredte seg deretter videre til landets store flokk av fabrikkarbeidere. Den franske regjering forbød imidlertid drikken i 1915, midt under første verdenskrig. Men etter krigen ble det igjen åpnet for anisbaserte drikker. Pernod lanserte Pernod anisée med kun 45% alkohol, senere redusert til 40%. Produktet fikk raskt konkurranse av de nye anisbaserte drikkene; Pastis.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Pernod French

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Fyll glasset med masse is, vann og anisbrennevin.

Blander du i en dash mint sirup får du en Pernod Perroquet eller blander du i en dash grenadin får du en Pernod Tomate.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen